Forse zege van Zeester op Stedum helpt Zoutkampers niet

Het duel tussen thuisclub Zeester en het bezoekende Stedum had een wedstrijd kunnen worden voor een plek in de nacompetitie. Dat was althans voor de Zoutkampers het geval. Voorwaarde was wel dat er de concurrenten punten zouden morsen. Zeester voldeed in ieder geval aan de sportieve verplichting door met 6-1 van Stedum te winnen.

Bij de gastheren ontbrak een aantal mensen, waaronder keeper Daniël Veenstra. Jeugdkeeper Reyn Kamp werd een uur voor de aftrap verrast met de mededeling dat hij het doel van de hoofdmacht mocht verdedigen. En achteraf kon geconcludeerd worden dat hij een prima wedstrijd had gespeeld. Zeester trok vanaf de eerste aftrap van de middag meteen ten aanval. Het wilde een snelle beslissing forceren, zodat de spanning in Zoutkamp in ieder geval niet te hoog zou oplopen. Na zes minuten voetballen was het al raak. Een goede actie van Henri Nienhuis leidde tot balbezit van Chris Noordhof en die wist het net wel te vinden: 1-0. Twee minuten later konden de gasten juichen toen Tiemen Dijk een corner mocht nemen die door Robbert Slager tegen het nylon werd gewerkt: 1-1. Dat de geelzwarten in het eerste bedrijf niet verder kwamen dan die treffer was vooral aan de jonge doelman te danken. De mogelijkheden waren er zeker voor Stedum, maar Kamp weigerde nog een keer te capituleren.

Het spel van Zeester zag er, met de wind tegen en het veelal gebruiken van de lange bal, niet goed uit. Uiteindelijk moest er een strafschop aan te pas komen om de thuisclub weer op het goede spoor te krijgen. Jasper Nienhuis ging na een dik kwartier tegen het gras en Danny Beerda wist vanaf elf meter raak te schieten: 2-1. Na de rust bepaalde Zeester wat er op het veld gebeurde en stapelden de gastheren de ene kans op de andere. Het spel was nu ook beter verzorgd, dus was de wedstrijd qua kijkspel ook naar een ander plan getild. Met doelpunten van Vince van der Veen, Jesse Tjoelker, Ruben Postma en Henri Nienhuis was er geen houden aan voor Stedum. De Zoutkampers hadden gedaan wat ze moesten doen en dat was winnen.

Omdat de andere concurrenten voor een plek in de nacompetitie geen fout hadden gemaakt, brak het zijden draadje voor Zeester af en kon geconcludeerd worden dat de ploeg van trainer Jaap van der Ploeg dit seizoen op cruciale momenten teveel punten had laten liggen. Het zijn in de 5e Klasse D nu het Zandeweerster ZEC, Ezinge en De Lauwers die promotie naar de vierde klasse mogen nastreven.

* Zeester – Stedum 6-1 (2-1). Henri Nienhuis 1-0; Robbert Slager 1-1; Danny Beerda 2-1 (strafschop); Jesse Tjoelker 3-1; Vince van der Veen 4-1; Jasper Nienhuis 5-1; Ruben Postma 6-1 (foto: Jan Gerdez).

No Replies to "Forse zege van Zeester op Stedum helpt Zoutkampers niet"