Overzicht amateurvoetbal

Het was het weekend van veel beslissingen en ook weer niet. Vreugde en verdriet gingen op zaterdag en zondag hand in hand. Vreugde over het feit dat er nacompetitie was behaald of juist ontlopen, verdriet omdat degradatie een feit was geworden. Komend weekeinde zullen alle puzzelstukjes op hun plek vallen als de laatste ronde van de reguliere competitie wordt gespeeld. Dit is dan ook het voorlaatste voetbaloverzicht van dit seizoen.

 

1e Klasse F Zaterdag
WINSUM NEEMT PUNT MEE UIT GRONINGEN
Eersteklasser Winsum heeft dankzij een 1-1 gelijkspel op bezoek bij titelkandidaat Oranje Nassau de kans behouden om voor een verlengstuk van de competitie in aanmerking te komen. De gasten waren niet van plan om ook maar een meter gras cadeau te doen aan de ploeg van voormalig Delfzijlster Erwin Heerlijn.

Er ontwikkelde zich een aardig voetbalgevecht tussen twee ploegen die hun kansen roken om het seizoen op een fraaie manier af te sluiten. Het vrij directe spel van Winsum leverde na een dik half uur spelen de op dat moment verdiende voorsprong op. Tijs Mulder wist aan de linkerkant te ontsnappen en leverde een uitstekende voorzet af die door Jered Faleye achter doelman Erwin Heidekamp werd gekopt: 0-1. Met di stand zou ook de rust aanbreken. Nadat scheidsrechter Bas Nigro uit Assen voor het begin van de tweede helft had gefloten, moest Heidekamp al snel weer in actie komen en mocht ook zijn collega Wouter Meijer zich verheugen in een toenemende belangstelling van de aanvallers van Oranje Nassau.

De gastheren trokken de teugels wat strakker aan. Na een assist van invaller Ezra Schrijvers wist Thomas Careman de stand gelijk te trekken: 1-1. Oranje Nassau wilde meer omdat het de titel met de huidige stand verder weg zag glijden en Winsum wilde zeker niet minder om de kansen op de periode niet te vergooien. Aan de stand zou niets meer veranderen en door de overige resultaten mogen zowel Oranje Nassau als Winsum blijven hopen op een prijs.

De spanning is wat dat betreft om te snijden in 1F. Nummer drie ONS Sneek heeft net als Blauw Wit ’34 maar een punt achterstand. Beide ploegen staan zaterdag in Sneek tegenover elkaar. Periodekampioen Pelikaan S. staat op een gedeelde eerste plek, met een minder doelsaldo dan Broekster Boys, en krijgt naaste belager Oranje Nassau op visite. De Winsumers kunnen zaterdag in eigen huis de buit binnen hengelen als men met koploper Broekster Boys weet af te rekenen.

 

2e Klasse L Zaterdag
SV BEDUM ‘SABOTEERT’ KAMPIOENSFEESTJE VELOCITAS
Net als een week eerder kreeg koploper Velocitas ook tegen SV Bedum de kans om de titel in 2L op te strijken. Daar staken de Bedumers echter een stokje voor. Zoals trainer Robbie Wentink een week eerder al had aangekondigd, zou zijn team zeker niet aan een kampioensfeestje van de thuisclub meewerken. De paarshemden stapten na negentig minuten met een dik verdiende 1-3 overwinning op zak van het veld en lieten een teleurgestelde thuisclub achter.

‘We zijn veilig en dat hebben we uitgebreid gevierd’, meldde trainer Robbie Wentink uren na de wedstrijd. Hij zag zijn ploeg goed uit de startblokken komen en ook kleine kansen krijgen. Daarna nam Velocitas de teugels in de hand en was het Bart Steenbergen die de eerste grote mogelijkheid op zijn naam mocht schrijven. Hij deed er niets mee. Dat maakte hij overigens later goed door de openingstreffer te scoren: 1-0. De kans op een verdubbeling van de marge was er, maar SV Bedum krabbelde weer op. Robert Kwant mikte op de paal en vlak voor rust was het Twan Ahlers die na een goede aanval via Jimi Hoeksema de gelijkmaker liet aantekenen: 1-1.

Terwijl de Bedumers het doelpunt vierden, spraken de gezichten van de spelers van Velocitas boekdelen. De voorbereidingen voor de festiviteiten waren al in volle gang, maar SV Bedum kon het zich niet veroorloven om presentjes uit te delen. In de tweede helft kregen de gasten veel ruimte op het middenveld en wist Mart Slager uit een voorzet van Jimi Hoeksema voor 1-2 te zorgen. Langzaam maar zeker sloop er wat vermoeidheid in de ploeg van de Bedumers. Het was vooral tegenhouden geblazen en dat lukte de gasten heel aardig. Ze wisten er af en toe zelfs gevaarlijk uit te komen. In de voorlaatste minuut leverde dat succes op. Richard de Boer kneep er tussenuit en wist de bal bij Stef Klugkist, teruggekeerd van lang blessureleed, in te leveren. Zijn uithaal betekende 1-3 en met de overige resultaten in het achterhoofd kon men op de Bedumer bank concluderen dat klassebehoud veilig was gesteld.

Sterker nog, dankzij de sterke reeks van na de winter kan het ook zomaar zijn dat SV Bedum zelfs nog de tweede periodetitel weet te pakken. Dan moeten ze wel op eigen veld van Achilles ’94 weten te winnen en moet Oosterwolde zo vriendelijk zijn om een of misschien wel meer punten van VEV ’67 af te snoepen. De uitwedstrijd in Assen ging begin dit jaar nog met 2-1 verloren. Een week later verloren de Bedumers overigens ook van Velocitas. Daarna bleven de paarshemden negen duels op rij ongeslagen en wist alleen VEV ’67 de volle buit mee naar huis te nemen.

Velocitas kan de titel komend weekeinde alsnog ophalen als het op de Esserberg van het reeds gedegradeerde Be Quick weet te winnen. De verdiende zege van SV Bedum heeft er in ieder geval voor gezorgd dat de valse start van de competitie volledig is weggespoeld door de ploeg van vertrekkend trainer Robbie Wentink.

 

3e Klasse C Zaterdag
NOORDWOLDE DEGRADEERT NA VERLIES TEGEN HELPMAN
Noordwolde is afgedaald naar de vierde klasse. Het 2-3 verlies in de thuiswedstrijd tegen Helpman was niet het breekpunt van dit seizoen. De selectie van de geelzwarten was eenvoudigweg te smal om het niveau vast te kunnen houden dat voor de derde klasse noodzakelijk is.

Het duel was amper op gang gekomen, of Helpman kreeg al de mogelijkheid om de score te openen. Doelman Lennart Havinga lag echter dwars. Aan de andere kant had Silvan Havinga misschien wel moeten scoren, maar zijn schot had te weinig kracht. Na een prima voorzet wist hij overigens wel spits Marco Vos in de 23e minuut te vinden en die zorgde voor een 1-0 voorsprong. Helpman kwam op gelijke hoogte na een aanval over rechts en een voltreffer van Tim van Dorp: 1-1.

Na de thee wisten de bezoekers op voorsprong te komen toen Camiel Buursma zich trefzeker toonde: 1-2. Niet veel later was het weer gelijk. Een voorzet van Marco Vos werd door Jesse Hijlkema tegen de touwen gekopt: 2-2. Noordwolde besloot vanaf dat moment meer risico’s te nemen, omdat het most winnen. Vanuit de omschakeling leverde dat een treffer op voor Helpman. Wouter van der Graaf werd diep gestuurd en dacht de bezoekers op 2-3 te zetten. Hij besloot zich vlak voor doelman Havinga te laten vallen voordat er ook maar contact was geweest en kreeg vervolgens een strafschop. Dat presentje wist hij wel te benutten. Bij die stand zou het ook blijven en dus was degradatie een feit voor Noordwolde.

Elsin Yilmaz (Noordwolde): ‘We hebben niet constant kunnen presteren en punten laten liggen bij teams die onder ons staan of stonden. Binnen de club is men gelukkig erg realistisch. Zij zien ook de tekortkomingen. Komend weekeinde moeten we nog op bezoek bij Omlandia. Daarna gaan we kijken hoe we volgend seizoen gaan invullen.’

 

OMLANDIA NOG NIET KLAAR MET SEIZOEN
Omlandia zal via de nacompetitie handhaving in de derde klasse moeten zien te bewerkstelligen. Het team van Simon Schuil sloot de reguliere competitie af met een 4-2 nederlaag op bezoek bij Aduard 2000. Het werd overigens wel een aardig schouwspel, waarin de gastheren op voorsprong kwamen dankzij een doelpunt van Cristian Usai, maar benutte strafschoppen van Henk van der Wolde en Martin Oudman er voor zorgden dat de Ten Boersters de achterstand wisten om te draaien. Daarna was het weer de beurt aan de thuisclub met twee rake pogingen van Cristian Usai en Bart Star en uiteindelijk viel de beslissing zeven minuten voor tijd. Die kwam op naam van Lars Bijma. Door de nederlaag is nacompetitie een feit en is het alleen nog even de vraag wie daarin de tegenstander gaat worden.

 

4e Klasse C Zaterdag
DE FIVEL VEILIG NA PAK SLAAG VAN VVK
Ondanks een flink pak voor de broek (7-1) in de uitwedstrijd tegen het stad-Groninger VVK, komt De Fivel volgend seizoen ook weer in de vierde klasse uit. Dat was het enige positieve wat de Riepsters mee naar huis namen. Voor het overige was het namelijk vooral na rust niet best wat de oranjehemden lieten zien.

De voorbereiding was verre van optimaal. Een late ziekmelding van Bjorn Everts en een in de warming-up opgelopen blessure van doelman Ruud Kuizenga strooiden zand in de motor van de ploeg uit Zeerijp. Een en ander resulteerde in het feit dat veldspeler Joran Bos onder de lat moest plaatsnemen. De beide teams waren aanvankelijk aardig aan elkaar gewaagd. VVK probeerde het spel te maken, maar was erg slordig aan de bal. De Fivel probeerde er kort op te zitten om vanuit de omschakeling tot succes te komen. De dreiging was er wel, maar het waren de gastheren die de score wisten open te breken. Een verkeerde aanname en een dito inschatting leverden balbezit en ene treffer van Robert Oosterhof op: 1-0. Thomas Robinson had daarna de gelijkmaker moeten scoren, maar mikte langs de verkeerde kant van de paal. Het was Niels Ronde die de 1-1 liet aantekenen na god druk zetten van de broers Emiel en Corné Bos.

Na de theepauze was het duel een compleet ander verhaal. VVK schroefde het tempo op en kennelijk had De Fivel zijn kruit voor de rust al verschoten. Oud-Middelstummer Mateo Milkovic zorgde voor ene 2-1 voorsprong voor VVK en vervolgens was het Tim van der Molen die de mooiste van de dag voor zijn rekening nam. Met een duwende en trekkende tegenstander in zijn rug wist hij een fraaie volley over gelegenheidsdoelman Joran Knot tegen de touwen te werken: 3-1. Na de 4-1 van Milkovic was De Fivel geknakt en kon VVK gemakkelijk verder weglopen. Milkovic was ook verantwoordelijk voor de 5-1 en vervolgens voegde Joore Smink zich met twee treffers ook nog in het rijtje met doelpuntenmakers: 7-1. Scheidsrechter Plat floot het sportieve duel uiteindelijk bij die stand de boeken in.

Nik Poortinga (De Fivel): ‘We spelen eigenlijk best wel een verdienstelijke eerste helft, maar zakken na de pauze door de ondergrens. Het belangrijkste voor ons als club is dat we volgend seizoen in ieder geval ook in de vierde klasse spelen, al was de vreugde daarover er niet meteen na zo’n afgang als deze.’

 

5e Klasse D Zaterdag
RZ BAFLO EINDIGT COMPETITIE ZONDER NEDERLAAG, EZINGE IN NACOMPETITIE
Ongeslagen kampioen worden. Dat was het enige dat kampioen RZ Baflo nog kon nastreven. En het lukte het team van trainer Willem Kluin om de competitie af te sluiten zonder dat er ook maar één nederlaag werd geleden. Op eigen veld werd het 2-2 in het duel met het Ezinge van Ronald Bouwman, dat eveneens op een prima seizoen kan terugkijken. Voor hen is het nog niet voorbij, want dankzij de remise eindigen de Ezingers als derde in de ranglijst en mogen ze proberen om via de achterdeur de vierde klasse te bereiken. Op zaterdag 3 juni ontvangt men Haren op het sportpark in Feerwerd.

In de wetenschap dat er minimaal een punt moest worden behaald tegen kampioen Rood Zwart reisden de mannen van trainer Bouwman met een behoorlijk gehavende selectie af naar Baflo.
Het plan om er een gelijkspel uit te slepen kon al snel in de kast, want binnen achttien minuten stond het reeds 2-0. Rood Zwart overklaste haar tegenstander volledig zonder dit verder in de score uit te drukken waardoor er met een 2-0 tussenstand werd gepauzeerd. De doelpunten waren van Silvan Groen en Mike Smit. Naderhand sprak men in het Bafloër kamp over de beste helft voetbal van het hele seizoen.

Voor Ezinge zat er niks anders op dan de verdedigende stellingen te verlaten en op jacht te gaan naar doelpunten. Binnen één minuut na de pauze slaagde Jelle Huizingh, op aangeven van Ewold Staal, hier reeds in en bracht direct het geloof op meer terug in zijn team.

Lange tijd leek Ezinge niet verder te zullen komen, maar een kadootje van scheidsrechter Heidinga betekende alsnog de gelijkmaker. Na een lange bal kreeg verdediger Nico Pouwels van RZ Baflo de bal zo’n beetje tegen elk lichaamsdeel aan dat je maar kan bedenken en vervolgens vond scheidsrechter Heidinga dat hier een strafschop voor gegeven moest worden omdat er ook een hand tussen had gezeten. Jesper Bouwman pakte het presentje uit en dat betekende het punt waarvoor Ezinge meteen had getekend.

In de slotfase werd het duel nog gestaakt, omdat de fluitist zijn buik vol had van alle commentaren. Bij het weglopen van het veld gingen de vlaggenist van RZ Baflo en speler Mike Smit met elkaar in discussie en daarop trakteerde de onpartijdige Smit op de rode kaart. De uitleg was dat Smit zijn mond had moeten houden tegen de assistent. Uiteindelijk werd het duel na een goed gesprek met de beide aanvoerders hervat. Ezinge koesterde het punt en had nog geluk dat een inzet via de bovenkant van de lat over het doel verdween. Aan de stand veranderde niets meer en dus hadden beide ploegen wat ze wilden.

 

ZEC HEEFT TOETJE BINNEN NA ZEGE OP OKVC
Het Zandeweerster ZEC kan zich opmaken voor de nacompetitie. In Oldehove wist het team van interim-trainer Jur Smit na een ietwat stroeve start toch nog vrij eenvoudig met 2-6 te winnen.

Voorafgaande aan het treffen waren de Zandeweersters nog gewaarschuwd voor de vrije trappen van de thuisclub. Die moesten vooral niet rond het eigen strafschopgebied worden weggegeven, omdat de Oldehoofsters met Jasper Ludema iemand in huis hebben die daar wel raad mee weet. Dat demonstreerde hij in de 10e minuut door een vrije bal binnen te schieten: 1-0. Het duel was in het eerste kwart nog redelijk in evenwicht. Na een goede actie was het Vincent Zijlstra die voor de gelijkmaker wist te zorgen: 1-1. Het was daarna Elvis Hedzic die voorbereidend werk van Robin Stoter wist af te ronden: 1-2. ZEC kreeg daarna steeds meer de overhand, maar een zeldzaam foutje van aanvoerder Kjell Posthumus leidde tot de 2-2 van Otis Mos, die keeper Nick Blok het nakijken wist te geven. Vier minuten later was het Posthumus zelf die zijn misser goed wist te maken door een prima combinatie doeltreffend af te sluiten: 2-3.

Het laatste beetje energie leek nu bij OKVC weg te vloeien en toen Gijs Balkema er 2-4 van wist te maken, was het wel gedaan met de thuisclub. Voor Balkema was het trouwens een aardige rentree binnen het team na een periode van blessureleed. Topscorer Melvin Sikkema deed vervolgens ook nog een duit in het zakje door op karakter 2-5 te maken. De mooiste bewaarde hij overigens voor het laatst. Vanaf een meter of dertig verschalkte hij de te ver voor zijn domein staande Oldehoofster goalie en tekende met een geweldige trap voor de 2-6 eindstand.

 

EENRUM VERLIEST LAATSTE WEDSTRIJD VAN WARFFUM
Ook tijdens de laatst competitiewedstrijd van dit seizoen werd het manco van Eenrum duidelijk zichtbaar. Persoonlijke fouten in verdedigend opzicht worden door tegenstanders genadeloos afgestraft en dat was in het duel met Warffum niet anders. De kansen die de Marnebewoners krijgen zijn dit seizoen daarentegen te weinig benut en dat maakt op het einde van de rit dat je als ploeg daar staat waar je hoort te staan. Omdat de keepers Anton Brontsema en Renzi Mennes door blessures niet inzetbaar waren nam doelman Erwin Spanninga van het tweede Eenrumer team de honneurs waar. Hij kon op een prima middag terugkijken.

Toch kon ook hij niet voorkomen dat Warffum al na twee minuten op voorsprong wist te komen toen Jeroen Zwart doel trof nadat de verdediging van Eenrum had verzuimd om de bal weg te werken: 1-0. Na deze vroege treffer had Warffum meer balbezit maar werd de lange bal te vaak gehanteerd en kon Eenrum redelijk gemakkelijk overeind blijven. De gasten stonden vaak compact en loerden op een uitval en vanuit deze tactiek werden voor rust zowel Frank Bos als Job van der Horn een aantal keren vrij voor de keeper gezet maar de bezoekers kwamen niet tot afronding. Op slag van rust sloeg Warffum toe toen andermaal Jeroen Zwart in het strafschopgebied de verdediging te vlug af was: 2-0.

Na de doelwisseling zagen de toeschouwers hetzelfde beeld als voor rust en de beslissing viel na 73 minuten toen GertJan Meijer de 3-0 liet aantekenen. Het sierde de Eenrumers dat ze naar mogelijkheden en misschien wel een doelpunt bleven zoeken. Nadat al een aantal kansjes geen goals hadden opgeleverd was het Job van der Horn die een voorzet van Frank Bos in de 80e minuut doeltreffend wist af te ronden: 3-1. Het slotakkoord was echter voor Warffum dat vlak voor tijd door Jan Pieter Meijer de eindstand op 4-1 wist te bepalen. Voor de doelpuntenmaker was het een bijzondere middag, omdat hij ruim een jaar buitenspel heeft gestaan na een ernstige blessure. Die liep hij op in de voorbereiding op het seizoen tijdens een oefenpotje tegen Corenos.

De naar Noordpool UFC vetrekkende Klaas van der Ploeg concludeerde na afloop dat de tegengoals te vaak te gemakkelijk waren weggegeven en dat het door een gebrek aan scorend vermogen moeilijk was om een goed resultaat te boeken. Toch toonde hij zich tevreden over de progressie die het jonge team heeft gemaakt. ‘Ze geven nooit op en zijn bereid om veel energie in de trainingen en wedstrijden te stoppen. Hierdoor wordt iedereen sterker en dat zal in de toekomst zeker zijn vruchten gaan afwerpen.’

 

FC LEO VERLIEST VAN DE LAUWERS
FC LEO begon de uitwedstrijd tegen De Lauwers veel te slap. Na vijf minuten spelen betekende dat al een 1-0 achterstand door een treffer van Gert-Jan Verbruggen. Na een dik half uur spelen kwam er iets meer tegengas van de Leensters, zonder dat ze overigens een succesje wisten te boeken. Meteen na de doelwisseling kreeg de ploeg van de trainers Gerke Kersaan en Rowan Rozema een volgende goal om de oren omdat men rond het eigen strafschopgebied iets te overmoedig was geraakt bij het uitverdedigen. Die kwam op naam van Arjan van Straten: 2-0. Een keepersfout leidde daarna tot de 3-0 van Martijn Fokkema. Een lichtpuntje tijdens het duel was de terugkeer van Justin Poort, die eindelijk weer minuten kon maken nadat hij lange tijd aan de kant had moten blijven vanwege een gescheurde kruisband. Uiteindelijk was het Rick Koster die de eindstand na een mooie aanval nog op 3-1 wist te bepalen. ‘We hebben een mooi en plezierig seizoen meegemaakt met staf en spelers waarin we aan het einde van de rit helaas niet voor de prijzen mee kunnen spelen. Dat is jammer, maar daar gaat volgend seizoen verandering in komen’, aldus Rowan Rozema.

 

5e Klasse E Zaterdag
FANTASIETEAM GEO STEELT PUNT WEG BIJ SGV

GEO moest het zaterdag in de uitwedstrijd tegen het Schildwolder SGV doen zonder Tim van de Belt, Robert Bleeker, Bastiaan Drabe, Alex Sarfo, Hielke Stuivenberg, Mark Toering, Peter van der Veen, Folkert en Pieter van Zanten. Een karrevracht aan afwezigen die tot een opstelling leidde die weinig hoop op een goed succes gaf omdat in de warming-up Rolf van der Tuuk ook nog eens moest afhaken. En toch zouden de mannen van Leendert Nieborg een 1-1 gelijkspel weten te bemachtigen.

Gelukkig voor GEO waren er een aantal spelers van het tweede team die bereid werden gevonden om met het vlaggenschip van de club mee te gaan zodat er wel gevoetbald kon worden. SGV, dat bij verlies van Haren, nog in aanmerking kon komen voor een periodetitel, was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij maar tot echt veel grote uitgespeelde kansen kwam het echter niet. Op het zeer moeilijk bespeelbare veld werd veelvuldig gekozen voor het inpompen van de bal in het 16 meter-gebied maar dit kon door de verdediging van GEO makkelijk worden verdedigd.

De goal in de 30e minuut kwam dan een beetje uit de lucht vallen. Stan van de Berg werd rond het strafschopgebied aangespeeld en schoot uit de draai de bal binnen. Een bal die Oscar Heslinga negen van de tien keer zou hebben gepakt verdween nu in het doel. ‘Ik zag de bal te laat’, zei hij na afloop van de wedstijd. GEO creëerde in de fase helemaal geen noemenswaardige kansen. Het ontbrak het gelegenheids-gezelschap aan vermogen om bij het doel van SGV te komen.

In de vijfde minuut van de tweede helft kreeg SGV om de score uit te bouwen. Balverlies van laatste man Jurry de Boer leidde de grootste kans van de wedstrijd in. De inschoten bal van dichtbij werd op voortreffelijke wijze door Oscar Heslinga uit het doel gehouden en dus leefde GEO nog. De strijdwijze van SGV veranderde niet, het bleef volharden om de bal voor het doel te geven in de hoop dat spits Jos Hoeksema tot scoren zou komen. Helaas voor SGV was Hoeksema redelijk onzichtbaar. De druk van SGV was er wel maar de kansen waren op een hand te tellen. Gaandeweg de wedstrijd kwam ook GEO aan het aanvallen toe. In de 85e minuut leidde dit zowaar tot een situatie waarbij Bart van der Tuuk en de keeper van SGV tegenover elkaar kwamen te staan. De in de korte hoek geschoten bal kon worden gekeerd. Uit de daaruit voortvloeiende corner werd door GEO gescoord. De bal bleef in het strafschopgebied liggen en uit de scrimmage werd door Niek Bosgraaf de 1-1 gescoord.

Gezien de hele wedstrijd een gestolen punt, maar niemand van GEO die hierom maalde. Na afloop van de wedstrijd werd er bij de Garmerwolders afscheid genomen van elftalleider Arie Steenhuis. Na vele jaren leider te zijn geweest geeft hij, gezien zijn leeftijd, het stokje door aan en jongere leider. Omdat Haren zijn sportieve plicht deed en met 1-3 van Beilen wist te winnen, zit het seizoen er voor SGV nu ook definitief op.

 

5e Klasse F Zaterdag
VVS SLUIT REGULIERE COMPETITIE AF MET ZEGE

Een doelpunt van Danny van Lang was voor het Oostwolder VVS voldoende om de uitwedstrijd tegen ZNC in winst om te zetten. Die treffer viel overigens al na drie minuten. Sven Heikens moest nog een keer redding brengen op de doellijn en Remco de Kleine mikte een inzet op de lat. Naast de overwinning was ook positief dat Jeroen Brul en René Dijksterhuis weer aan de start verschenen. ‘Deze is binnen. Nu gaan we ons voorbereiden op het treffen met De Lauwers’, sprak trainer Egbert Bosma van VVS na afloop.

WAGENBORGER BOYS SLUIT AF MET NEDERLAAG
Wagenborger Boys heeft de laatste competitiewedstrijd met 0-5 verloren van het bezoekende Damacota. Twee minuten na het eerste fluitsignaal lag de bal al in het Wagenborger doel: 0-1. De thuisclub had veel moeite met de positiewisselingen van de gasten, maar na een kwartier spelen kwamen ze toch wat beter in de wedstrijd. Uitgespeelde kansen leverde dat niet op, maar bij corners en vrije trappen werd wel een paar keer de kopsterke Christiaan Broekhuizen gevonden. Hij zag inzetten echter op paal en lat afketsen. Wie er op gerekend had dat Wagenborger Boys er na de thee nog een echte wedstrijd van zou maken, kwam bedrogen uit. Binnen tien minuten was het pleit beslecht. Mede door persoonlijke fouten wist Damacota heel snel naar 0-4 weg te lopen. Uiteindelijk zouden ze op een handvol treffers eindigen omdat er in de 80e minuut nog een vrije trap werd benut. Aaron Meijerhof (3), Rodney Meijer en Arnoud Veldkamp waren de doelpuntenmakers voor de gasten.

 

4e Klasse C Zondag
SIDDEBUREN HEEFT NIEUWE TRAINER

Gevoetbald werd er niet in Siddeburen, maar nieuws was er wel de afgelopen dagen. De club maakte namelijk bekend dat Bert Brugge volgend seizoen hoofdtrainer van de vierdeklasser wordt. Hij volgt hiermee Peter Poort bij de hoofdmacht van de vereniging. Brugge is in het verleden actief geweest als voetballer en trainer bij Siddeburen en is dus geen ook onbekende op het sportpark Ewensborg. Na als trainer actief te zijn geweest bij een aantal clubs in de regio besloot hij een aantal jaren geleden om te stoppen als trainer in verband met werkzaamheden. Nu pakt hij de draad echter weer op.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"