Sven Rosevink schiet kampioensdroom Holwierde kapot

Holwierde is er niet in geslaagd om het kampioen schap in de 4e Klasse C te behalen. Dankzij de 3-2 nederlaag op bezoek bij HS ’88 werd het gat met koploper Mamio onoverbrugbaar en hebben de Stadjers de titel nu op zak. Voor Holwierde is het zaak om de teleurstelling snel naar de achtergrond te verdringen om zich op de nacompetitie te richten.

Voorafgaande aan de wedstrijd tegen HS ’88 was de opdracht duidelijk. Holwierde zou de beide resterende duels moeten winnen om Mamio voorbij te kunnen streven. De Stadjers hadden alleen nog de uitwedstrijd tegen Amicitia VMC op het programma staan. Dat Mamio dat treffen wel zou winnen was voor iedereen zonneklaar. In geval van een dubbele zege van Holwierde, zou de ploeg van trainer Danny Schudde dan op doelsaldo kampioen kunnen worden in het slotduel tegen Amicitia VMC. Mooie bespiegelingen, maar de praktijk bleek een stuk weerbarstiger te zijn.

Na de 5-0 overwinning op SIOS was het vertrouwen bij HS ’88 weer volop aanwezig en de fitte selectie zou niets cadeau doen. De gastheren lieten Holwierde het balbezit en wisten er bij balverlies een aantal keren razendsnel uit te komen. Na acht minuten spelen kon de eerste grote kans al genoteerd worden. Doelman Kuipers was echter op zijn hoede. De bezoekers kwamen niet verder dan een aantal corners een en afstandsschot van Mike Kraan, dat naast het doel verdween. Na zestien minuten voetbal wist de thuisclub op voorsprong te komen. De ruimte lag er op links en de lage voorzet werd door Sven Rosevink tegen het nylon geschoten: 1-0.

Holwierde moest nu in de achtervolging en het was Robbie ten Hove die twee keer dicht bij de gelijkmaker was. Uit een corner van Thijs Sonneveld schampte hij de bal net te licht om voor een verrassing te zorgen en uit een indraaiende vrije trap van Yirsan Bouman kopte hij hard op de lat. Pech voor de 22-jarige die, naast het binnenhalen van het kampioenschap ook graag topscorer van 4C wil worden. Tussendoor zag HS ’88 nog een treffer afgekeurd worden vanwege buitenspel en claimde Holwierde en penalty toen er hands werd gemaakt na een voorzet van Gijs Geurtsen. In de extra tijd van het eerste bedrijf waren de gastheren nog dicht bij een verdubbeling van de marge, maar doelpuntenmaker Rosevink stuitte op Kuipers en in de rebound schoot Rens van Hartingsveld op de paal.

De Holwierders moesten in de tweede helft proberen om zo snel mogelijk langszij te komen om daarna jacht op de zege te kunnen maken. Die klus werd er niet eenvoudiger op toen HS ’88 al vrij snel een strafschop kreeg toegewezen. Het was Sven Rosevink die slim het contact met de Holwierder goalie zocht en gretig naar het gras ging. Hij nam de strafschop zelf en stuurde Kuipers naar de verkeerde hoek: 2-0. De thuisclub kreeg daarna kansen om het duel definitief naar zich toe te trekken, maar liet deze liggen. Na een uur spelen zag Van Hartingsveld ene treffer afgekeurd worden omdat hij buitenspel zou hebben gestaan en vijf minuten later belandde een inzet van Sven Rosevink via een Holwierder been op de lat.

De gasten moesten nu alles of niets spelen en bracht met de invallers Koen Tuil, Thijs Stoppels en later ook Jeanclar Torbed verse krachten binnen de lijnen. En met resultaat. Het was Thijs Stoppels die een lage, maar harde voorzet wist af te leveren die door Tim Visscher van dichtbij binnen werd geschoten: 2-1. Holwierde haalde veel energie uit die aansluitingstreffer en het spel golfde op en neer. Doelman Kuipers bracht fraai redding op een op een pegel van afstand en wist Holwierde in leven te houden. Uit weer ene goede corner van Thijs Sonneveld was het Peter Bouwsema die bij de eerste paal de gelijkmaker binnen wist te koppen: 2-2.

In een uiterste poging om de winst binnen te halen moesten er meer risico’s worden genomen en kreeg HS ’88 de mogelijkheden om zelf op voorsprong te komen. Goalie Kuipers wilde aanvankelijk van geen wijken weten. In de laatste minuut kon hij echter ook niet voorkomen dat Sven Rosevink de titelaspiraties van Holwierde aan diggelen schoot: 3-2. De droom van een kampioenschap was definitief voorbij. De felicitaties gingen naar Mamio.

Zoals gezegd rest voor de Katmisbewoners de nacompetitie om alsnog promotie naar de derde klasse af te dwingen. Omdat Holwierde verzekerd is van de tweede plaats in de eindrangschikking, is men de eerste ronde vrij en wordt er vervolgens gespeeld tegen de nummer elf van de 3e Klasse C. Dat kan ON Roden worden, maar ook het Ten Boerster Omlandia of zelfs buurman NEC Delfzijl.

Danny Schudde (Holwierde):‘Natuurlijk balen we enorm dat we de titel zijn misgelopen. Het heeft ons dit seizoen vaak meegezeten, maar zowel Mamio als HS ’88 hebben terecht van ons gewonnen. We gaan nu wat leuke dingen doen n ons opladen voor de nacompetitie.’

* HS ’88 – Holwierde 3-2 (1-0). Sven Rosevink 1-0; Sven Rosevink 2-0 (strafschop); Tim Visscher 2-1; Peter Bouwsema 2-2; Sven Rosevink 3-2.

No Replies to "Sven Rosevink schiet kampioensdroom Holwierde kapot"