Debutanten Eemsrakkers vallen in de prijzen

Het L-team en drie solisten van Voltigevereniging de Eemsrakkers uit Holwierde zijn het afgelopen weekeinde gestart op de voltigewedstrijd in Vlagtwedde. Deze wedstrijd werd georganiseerd in de manege van de Woudruiters. De twee ruinen Meander en Chance werden meegenomen. Chance debuteerde op deze wedstrijd als teampaard voor het L-team.

Ook voor Kim Berends was dit haar eerste officiële wedstrijd. Samen met haar teamleden Ellen Vegter, Fleur Keizer, Jemelia Maria, Thirza van Langen en Ilona Toxopeus onder leiding van longeur Fleur Medema hebben ze de verplichte oefeningen en de vrije oefeningen (kür) laten zien wat door de jury werd beloond met een eerste plaats. Daarnaast zijn de solo’s Jemelia Maria (klasse L), Ilona Toxopeus en Thirza van Langen (beide klasse M) gestart op Meander met als longeur Bianca Bos. Ook voor was dit de eerste officiële wedstrijd als longeur.
Alle drie de solo’s hebben keurig kunnen voltigeren wat resulteerde in de volgende uitslagen: Jemelia Maria eindigde op een keurige zevende plaats in een groot deelnemersveld in de klasse L.
Thirza van Langen behaalde een nette tweede plaats en Ilona Toxopeus werd vijfde in de klasse M. Al met al een was het een zeer geslaagde dag voor alle debutanten. Doordat deze wedstrijd in de regio werd georganiseerd kwamen er een aantal leden van de vereniging langs om de deelnemers te ondersteunen.

Op de foto links het paard Chance met longeur Fleur Medema en de teamleden Ellen Vegter, Fleur Keizer, Ilona Toxopeus, Thirza van Langen, Jemelia Maria en Kim Berends. Op de foto rechts het paard Chance met Ilona Toxopeus, Jemelia Maria, Thirza van Langen en longeur Bianca Bos.

No Replies to "Debutanten Eemsrakkers vallen in de prijzen"