DWA/Argo loopt in slotfase weg van Westergo

De korfballers van DWA/Argo hebben zaterdag het returnduel tegen Westergo uit Bolsward op het kunstgrasveld in Winsum afgewerkt. Bij het vorige duel wist DWA/Argo met 15-22 aan het langste eind te trekken en ook zaterdag won DWA/Argo. Na een ruststand van 11-9 liep DWA/Argo in de tweede helft uit en de eindstand werd 23-14.

Binnen het basisachttal startten Lieke Stoepker en Sjouke Hoekstra langs de lijn. Na de offday van vorige week had DWA/Argo er weer vertrouwen in om nu punten te behalen. Elke gewonnen wedstrijd betekent dat er belangrijke punten gepakt worden voor de strijd om promotie. Al vrij snel wist Westergo de score te openen, maar Nick Brandsma, Tom van der Laan (2x), en Yarin Smedema zetten vervolgens de stand op 4-1. Maar zo snel als DWA/Argo uit de startblokken schoot, zo snel kwam Westergo ook weer dichterbij. Nadat Ole Smedema de 5-2 binnen schoot, waren het de Friezen die met vijf opeenvolgende doelpunten voor een 5-7 voorsprong wisten te zorgen. DWA/Argo kende een minder scherpe fase, waar de Friezen van konden profiteren. Yarin Smedema zorgde voor de 6-7, maar Westergo kon opnieuw het gaatje van twee treffers verschil maken.

Langzaam maar zeker kreeg DWA/Argo weer wat meer vat op haar aanvallen en dit maakte dat Jildau Smedema en haar neef Ole Smedema beiden het gat van de korf wisten te vinden. Zo kwam er weer een gelijke stand op het scorebord te staan. Met nog ruim acht minuten te spelen in de eerste helft, waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Nadat Westergo nog één keer trefzeker was geweest, waren het Yarin Smedema en andermaal Ole Smedema (2x), die ervoor zorgden dat de Winsumers en Bedumers met een 11-9 voorsprong de kleedkamers opzochten.

Trainer-coach Lisette Hamminga bracht na de rust Lieke Stoepker binnen de lijnen voor Natasja van der Laan-Schuuring en Stoepker was direct trefzeker, waardoor er een gat van drie verschil op het scorebord kwam te staan in het voordeel van DWA/Argo. Westergo liet zich echter niet kennen en bleef doorknokken. Dat resulteerde in twee treffers, waardoor de spanning weer volledig terug was met een 12-11 tussenstand. De thuisclub moest een tandje bijzetten om de voorsprong te behouden en tevens groter te maken. Ole Smedema en Nick Brandsma zorgden met hun treffers voor 14-11. Hierna waren beide ploegen trefzeker, maar Westergo kon het gaatje niet kleiner maken.

DWA/Argo ging met veel zelfvertrouwen de laatste fase van de wedstrijd in, wat resulteerde in mooi samenspel en afgeronde kansen. Ole Smedema en Lieke Stoepker maakten met hun treffers een gat van vijf en het was duidelijk dat de punten in Winsum zouden blijven. Trainer-coach Lisette Hamminga bracht Manon Schram, speler van het tweede, nog voor haar debuut binnen de lijnen en nadat Westergo nog éénmaal een doelpunt wist te maken, schoot DWA/Argo in de laatste fase met scherp. Sanne Schuuring, Tom van der Laan, Yarin Smedema, Lieke Stoepker en opnieuw Ole Smedema zorgden voor een tussenstand van 22-13. De Friezen schoten nog een keer raak in de laatste fase en dit was ook hun laatste doelpunt. Nick Brandsma bepaalde de eindstand met zijn laatste goal op 23-14.

Zaterdag is DWA/Argo vrij in verband met het Pinksterweekend. DWA/Argo zal op zaterdag 3 juni afreizen naar DTS. Bij het vorige duel wist DTS te winnen en het is voor DWA/Argo dan ook belangrijk om nu de punten te pakken. Het duel zal om 15.30 uur van start gaan in Surhuizum.

* Scores DWA/Argo: Ole Smedema (8x), Yarin Smedema (4x), Nick Brandsma, Tom van der Laan en Lieke Stoepker (3x), Sanne Schuuring en Jildau Smedema (1x).

Uitslagen:
DWA/Argo  – Westergo      23-14
Olympia   - De Waterpoort   17-14
De Pein   - DTL        11-12
Joure    - DTS		 16-13

Stand:
Joure              11-17
DTS               11-16
DTL               11-16
DWA/Argo             11-14
Olympia             10-12
De Pein             10- 7
Westergo             11- 2
De Waterpoort          11- 2

No Replies to "DWA/Argo loopt in slotfase weg van Westergo"