DVC verliest derde plek na nederlaag bij De Fivel

DVC Appingedam heeft de mogelijkheid laten liggen om zichzelf een gunstige uitgangspositie te creëren in de nacompetitie om promotie naar de derde klasse. In Zeerijp verloor het team van trainer Duurt Dijkman met 3-0 van De Fivel, dat kennelijk vertrouwen had geput uit een oefenzege op NEC Delfzijl.

Voor De Fivel stond er niets meer op het spel. De ploeg van de interim-coaches Elle Smit en Nik Poortinga had zichzelf al veilig gespeeld en kon de laatste competitiewedstrijd vrij ontspannen in gaan. Er was echter nog wel zoiets als de spreekwoordelijke eer. Eerder dit seizoen waren de oranjehemden in staat gebleken om de Damsters in eigen huis op een 1-1 remise te houden en de competitie op eigen veld met ene overwinning afsluiten is altijd lekker. Voor de bezoekers was het zaak om minimaal een punt aan het treffen over te houden, omdat anders de kans bestond dat VVK de Damsters op de ranglijst zou passeren. En dat betekende dan weer geen thuiswedstrijd, maar een uitduel in de nacompetitie.

Met die bespiegelingen in het achterhoofd moest DVC Appingedam er dus vol in en dat deden ze dan ook. Hopend op een snelle goal, werd De Fivel in eerste instantie flink onder druk gezet, maar bleven Damster doelpunten uit. De mogelijkheden om op voorsprong te komen waren er zeker wel. De Fivel probeerde vooral met lange ballen voor onrust te zorgen terwijl de Damsters het in en van achteruit verzorgde opbouw probeerden. Jeroen van Hunnik, Chris Dijks en Job Groenewold zagen pogingen mislukken.

Voor de rust zouden er geen doelpunten vallen en dus moest het na de doelwisseling gebeuren. Een schot op de paal van Bas Groenewold zorgde voor de eerste opwinding. Soms moet je wat geluk hebben in de voetballerij en de thuisclub mocht daar op dat moment niet over klagen. Nadat ook Diyar Kaya had aan getoond dat doelpunten maken deze hele competitie al geen vanzelfsprekendheid voor de Damsters is geweest, liet de thuisclub zien hoe je dat doet. Na 55 minuten was het Emiel Bos die de gastheren op voorsprong wist te zetten: 1-0. Een scenario dat DVC niet voor ogen had, maar ook niet omgebogen kon worden.  Senne Bos maakte er zelfs 2-0 van en vanaf dat moment was wel duidelijk dat DVC Appingedam niet als derde op de ranglijst zou eindigen. Uiteindelijk bepaalde Björn Everts met een fraai schot in de linkerbovenhoek de eindstand op 3-0 en daarmee sloot De Fivel een bewogen seizoen op een fraaie manier af.

VVK walste met 2-8 over het reeds gedegradeerde SC Stadspark heen en komt zaterdag op eigen veld uit tegen SV Haulerwijk. DVC Appingedam pakt de bus richting de Drentse hoofdstad om daar de strijd aan te binden tegen FC Assen. De winnaars van beide duels plaatsen zich voor de tweede ronde op zaterdag 10 juni.

* De Fivel – DVC Appingedam 3-0 (0-0). Emiel Bos 1-0; Senne Bos 2-0; Björn Everts 3-0.

2 Replies to "DVC verliest derde plek na nederlaag bij De Fivel"

  • comment-avatar
    Gerard Kuilman mei 28, 2023 (20:25)

    Geweldige prestatie van de jonge en smalle selectie van het Andere Oranje door zich te handhaven

  • comment-avatar
    Kees Bakker mei 28, 2023 (21:47)

    Prima laatste gespeelde wedstrijd in deze competitie van De Fivel en terechte handhaving in de 4e klasse!!