NEC Delfzijl verliest en SC Loppersum boekt remise

HELPMAN – NEC DEFZIJL 4-0
NEC Delfzijl kan zich opmaken voor de nacompetitie na de 4-0 nederlaag bij Helpman. Een enigszins geflatteerde nederlaag in de aanloop naar het duel met periodekampioen Holwierde, want dat wordt de tegenstander die de ploeg van trainer Roy Kamps tegen het lijf loopt in een poging om klassebehoud te bewerkstelligen. Op het terrein aan de Bosweg in Loppersum stonden de plaatselijke favorieten tegenover HFC ’15. Een aanvankelijke 2-0 voorsprong wist heet team van trainer David van der Kam niet over de streep te trekken. Het duel eindigde in 2-2.

Na een kwart wedstrijd was het Wouter van der Graaf die in het duel met NEC de score voor thuisclub Helpman wist te openen: 1-0. De Delfzijlsters probeerden de draad weer op te pakken, maar in een omschakelmoment ging het helemaal mis en wist Remco de Haas de ruststand op 2-0 te bepalen. Eigenlijk had NEC Delfzijl een strafschop moeten krijgen toen Joost Kombrink op rechts weg wist te komen en zo’n beetje werd gelanceerd. De scheidsrechter van dienst weigerde de bal echter op de stip te leggen.

Nadat er van doel was gewisseld kregen de Havenkanters bood Joost Kombrink de mogelijkheid aan Jeffrey Roeters om voor de aansluiting te zorgen. Die liet hij echter liggen en ook daarna bleven de mogelijkheden onbenut om de wedstrijd op zijn kop te zetten. De van een beenbreuk teruggekeerde Niels Boersma viel op het middenveld goed in en NEC Delfzijl probeerde het nog een keer. En andermaal claimde men een strafschop toen er hands was gemaakt, maar ook nu kwam de strafschop er niet.

Met nog tien minuten te spelen werden de gasten vervolgens weg gecounterd door treffers van Camiel Buursma en Michiel Rusch: 4-0. Kamps: ‘Wat wij in de fase na de 2-0 hebben laten zien is wat we moeten brengen. Dan belonen we onszelf echter niet en verlies je geflatteerd. Het geeft wel vertrouwen voor het duel tegen Holwierde. Ik heb er nog steeds vertrouwen in en heb ook tegen de jongens gezegd dat ze dat moeten hebben. We zijn nog niet verslagen en met dat gevoel moeten we dat nacompetitieduel ook in gaan.’

* Helpman – NEC Delfzijl 4-0 (2-0). Wouter van der Graaf 1-0; Remco de Haas 2-0; Camiel Buursma 3-0; Michiel Rusch 4-0.

 

SC LOPPERSUM – HFC ’15 2-2
Voor derdeklasser SC Loppersum stond er op eigen veld niets meer op het spel voor de aftrap tegen HFC ’15. Na de drie punten op bezoek bij NEC Delfzijl had het team van trainer David van der Kam zich al veilig gespeeld. Voor de bezoekers was er bij een gunstig resultaat nog een kleine kans op een periodetitel.

De Lopsters speelden het eerste half uur een prima pot voetbal. Er zat rust in het spel en in de opbouw werd vaak de vrije man gevonden. Na een kwartier spelen werd de score geopend. Na een corner van Rik Buikema was het Bjorn Schutter, notabene de kleinste man op het veld, die koppend wist te scoren: 1-0. Vijf minuten later gaf de doelpuntenmaker een prima lange bal op Joris Jurna die de bal netjes in het doel wist te deponeren: 2-0.

Het spel van de gastheren oogde rustig en gecontroleerd. Toch was het HFC ’15 dat steeds gevaarlijker wist te worden. Vijf minuten voor de theepauze deden ze iets terug. Rick van Lent maakte er toen namelijk 2-1 van. Voor de thuisclub was het in de tweede helft zaak om zo snel mogelijk een derde treffer te maken, zodat de gasten alle illusies wel overboord konden zetten. Er waren kansjes voor Jacob Havinga Olav Sleurink en Joris Jurna, maar gescoord werd er niet.

In het laatste kwart van de wedstrijd werd er ruimte geboden om afscheid te nemen van spelers als Bjorn Schutter en Jacob Havinga. Zij werden vervangen door Job van Zanten en Marc Vereijken. Als laatste was doelman Peter Paul Datema aan de beurt. Ook hij stopt en werd vervangen door Marvin Hoeksema. HFC ’15 werd in die fase steeds dreigender en SC Loppersum probeerde de punten in eigen huis te houden. Het was de gastheren bijna gelukt. Drie minuten voor tijd viel de gelijkmaker alsnog door toedoen van Max Hummel: 2-2.

Nadat het laatste fluitsignaal had geklonken nam de club ook afscheid van elftalleider Gerard van der Wal, grensrechter Jans Knot en trainer David van der Kam. Laatstgenoemde had uiteraard nog wel wat woorden over met betrekking tot het laatste competitietreffen. ‘De wedstrijd begon goed voor ons. We kwamen in het eerste half uur dan ook terecht op 2-0. Na rust werd het steeds een beetje minder en HFC ’15 werd steeds gevaarlijker. Het is jammer dat we niet met een zege hebben kunnen afsluiten, maar met de remise kan ik ook wel leven. Ik denk dat we de spelers die afscheid hebben genomen op een mooie manier een dankjewel hebben kunnen geven.

Over zijn eigen afscheid zei Van der Kam: ‘Als trainer houdt het voor mij hier ook op bij SC Loppersum. Ik heb het bij de club en met de groep prima naar de zin gehad en heb goed kunnen werken. Ik ben SC Loppersum dankbaar voor het vertrouwen en de kans dat ik hier drie jaar trainer mocht zijn. Vorig seizoen hebben we een mooi jaar gehad waarin we om promotie hebben meegedaan. Dit jaar waren er teveel blessures en tegenslagen, waardoor het huidige resultaat ook het maximaal haalbare is geweest. De laatste drie wedstrijden hebben we wel laten zien dat, als we de selectie fit hebben, een ploeg bezitten die stabiel en effectief is en hoger had kunnen eindigen. Maar het is goed zo. Ik kon volgend seizoen absoluut nog wel een paar keer kijken. Ik doe dan verder even niks. Het is tijd voor het gezin. Licentiepunten halen en kijken of er in het seizoen daarna nog een mooie uitdaging is waar ik aan mee zou kunnen werken. ’

* SC Loppersum – HFC ’15 2-2 (2-1). Bjorn Schutter 1-0; Joris Jurna 2-0; Rick van Lent 2-1; Max Hummel 2-2.

No Replies to "NEC Delfzijl verliest en SC Loppersum boekt remise"