Slordig Holwierde verliest van Amicitia VMC

De thuiswedstrijd tegen Amicitia VMC had voor Holwierde de kampioenswedstrijd moeten worden. Na twee nederlagen op rij was de titel hen echter al door de vingers geglipt. Er stond dus niets meer op het spel tijdens de laatste reguliere competitiewedstrijd en dat was aan de kant van de thuisclub ook wel zichtbaar. Amicitia VMC, begin dit jaar op eigen veld nog met 0-6 opgerold, stapte na negentig minuten als winnaar (2-4)  van het sportpark Katmis en daarmee eindigde de reguliere competitie voor de ploeg van trainer Danny Schudde toch een beetje in mineur.

De gastheren hadden veel moeite om kansen te creëren tegen de Stadjers, die met slechts elf spelers waren afgereisd. In de 7e minuut kregen de bezoekers de kans om vanaf de strafschopstip op voorsprong te komen nadat Thijs Sonneveld een overtreding had begaan. Jordy Potma verzuimde dit buitenkansje echter te verzilveren. Hij zag doelman Jasper Keizer de poging onschadelijk maken. Het leek het startsein te worden voor Holwierde om wat meer werklust te tonen. Nadat Mike Kraan en Yirsan Bouman het net niet hadden weten te vinden, lukte het prijsschutter Robbie ten Hove wel. Uit ene vrije trap van Yirsan Bouman schoot hij na 25 minuten spelen de openingstreffer tegen de touwen: 1-0.

Tien minuten later was het Holwierde dat een strafschop kreeg. In een poging om op jacht te gaan naar de titel van topscorer in zijn klasse, mocht Robbie ten Hove aanleggen en schoot beheerst raak: 2-0. Enkele minuten later lukte het Amicitia VMC zowaar om de aansluitingstreffer te maken. Een vrije trap belandde via de muur voor de voeten van de totaal vrij staande Nick Lukassen en die wist daar wel raad mee: 2-1.

In de tweede helft gaf Holwierde het duel volledig weg. Uit een voorzet vanaf de rechterkant wist Nick Lukassen zijn tweede van de middag te maken en dat betekende de gelijkmaker: 2-2. Er moest nog ruim een half uur worden gespeeld, maar in plaats van dat Holwierde tekenen van herstel vertoonde, veerden de gasten op. Uit een corner wist Youri de Winter de 2-3 binnen te koppen en nadat Holwierde in de eigen opbouw de bal had ingeleverd, counterden de bezoekers via Jordy Potma naar de 2-4 eindstand.

Het is voor de periodekampioen zaak om de achterliggende drie wedstrijden zo snel mogelijk te vergeten en zich volledig te richten op de nacompetitie. Via de achterdeur kan immers in twee duels alsnog promotie worden afgedwongen. Daarvoor zal Holwierde zaterdag 10 juni eerst met buurman NEC Delfzijl moeten afrekenen. Geen eenvoudige klus, maar nacompetitieduels zijn in de regel nooit simpel. Ze bieden altijd net dat beetje extra wat een reguliere competitiewedstrijd ontbeert. En dat is dat er hoe dan ook een winnaar uit de bus moet rollen.

* Holwierde – Amicitia VMC 2-4 (2-1). Robbie ten Hove 1-0; Robbie ten Hove 2-0; Nick Lukassen 2-1; Nick Lukassen 2-2; Youri de Winter 2-3; Jordy Potma 2-4 (Foto: René Battjes.

No Replies to "Slordig Holwierde verliest van Amicitia VMC"