Derde editie Pinkstertrail valt in de smaak bij deelnemers

AV Fivelstreek kijkt met een goed gevoel terug op een succesvolle Pinkstertrail. De route en bijbehorende gebouwen vielen het afgelopen weekeinde goed in de smaak bij de deelnemers. ‘We zijn meer dan tevreden’, verteld Mark Giesolf van de Pinkstertrail na afloop. ‘Dit jaar deden 530 deelnemers mee. Zoveel hebben er nog nooit meegedaan. De verwachtingen waren bij het sluiten van de voorinschrijving dat we 500 deelnemers aan de start mochten verwelkomen. Het aantal stond toen al op ongeveer 460 deelnemers. Met het goede weer in het vooruitzicht weet je dat het dan wel goed gaat komen.’

Tijdens de trail waren er veel positieve geluiden te horen. Mensen vonden de route mooi en de gebouwen afwisselend. Giesolf: ‘Voor de afwisselingen hebben we met het Muzeeaquarium, Groningen Seaports, het gemeentehuis, Van Julsinghatehuis, ’t Hoeske van Opoe Iet, de Kruiskerk, Gemaal De Drie Delfzijlen, de Hervormde Kerk van Farmsum, de brandweerkazerne, scheepswerf Niestern Sander, basisschool Farmsumerborg, Noorderpoort Energy & Maritime en de Centrumkerk bewust gekozen. De muzikale omlijsting van Barry en Jacob Bronsema, Johanna Slachter en Tiny Scheper, Harm Tabak en Roy McKaren heeft het feestje aardig compleet gemaakt. Ondanks dat de route wat langer was dan in eerste instantie was aangekondigd, hebben we geen wanklanken gehoord.’

Mensen hebben volgens de organisatie nieuwe plekken ontdekt en dat maakt het volgens hen ook leuk. De vele trappen waren pittig, maar de deelnemers hadden het er graag voor over. De vrijwilligers die bij de diverse gebouwen en op het parcours waren, hebben eveneens een grote bijdrage geleverd aan een succesvolle editie. ‘Zij zijn heel belangrijk voor onze organisatie. Zonder vrijwilligers is er geen evenement’, aldus Giesolf. De derde editie smaakt naar meer en er zijn al wat ideeën voor volgend jaar. De organisatie wil wat gebouwen van dit jaar terug laten keren, maar ook nieuwe gebouwen aan de route toevoegen om het evenement aantrekkelijk te houden. Meer foto’s zijn te vinden op Eemskrant.nl

No Replies to "Derde editie Pinkstertrail valt in de smaak bij deelnemers"