Winsum na topseizoen uitgeschakeld in nacompetitie

Eersteklasser Winsum kan met opgeheven hoofd aan de zomerstop beginnen. Nadat Broekster Boys in de laatste reguliere competitiewedstrijd zaterdag over het team van trainer Fred de Boer was gestruikeld (2-0), revancheerde de ploeg uit Damwoude zich dinsdagavond op eigen veld. Het treffen met de Winsumers in de eerste ronde van de nacompetitie eindigde na een ware slijtageslag in de tweede helft van de verlenging met 2-1 in het voordeel van de Friezen.

Op het gemeentelijk sportpark aan de Lytse Loane kon verwacht worden dat de gastheren de bittere smaak van de nederlaag in Winsum en het mislopen van het kampioenschap in 1F zouden willen wegspoelen. Aan de sfeer zou het in ieder geval niet liggen. Ondanks dat het een doordeweekse wedstrijd betrof, was de publieke belangstelling groot en hadden fans van de thuisclub er alles aan gedaan om de randvoorwaarden te creëren die nacompetitieduels zo kenmerken.

De thuiswedstrijd begon voor het team van trainer Patrick Zwart allesbehalve goed. De eerste de beste mogelijkheid van de gasten was na negen minuten spelen namelijk meteen raak. Tijs Mulder zorgde na een verre ingooi van José Bello voor de openingstreffer en dus moest Broekster Boys net als vier dagen eerder opnieuw in de achtervolging: 0-1. De betere mogelijkheden na de treffer waren echter voor Winsum, dat echter naliet om de Friezen  voor nog grotere problemen te plaatsen. Aan de andere kant lieten de gastheren zich ook niet onbetuigd en toonde doelman Wouter Meijer dat hij over prima reflexen beschikt. Het duel op het volgens Fred de Boer ‘harde kunstgrasveld’ eindigde na een dik half uur spelen voor Menno Mulder. Hij was geblesseerd geraakt en werd vervangen door Wouter Bloem. Ondanks dat Broekster Boys wist aan te dringen, bleef het voor de thuisclub uitkijken voor de snelle omschakelingen van Winsum. Yumé Ramos leek voor de thee te zullen scoren, maar wist zijn schot uit de draai niet langs de Friese sluitpost Sander de Boer te krijgen.

Bij het begin van de tweede helft bleef Jered Faleye in de kleedkamers achter. Zijn plaats binnen de lijnen werd ingenomen door Raul Bello. Er was nog geen uur gespeeld toen Broekster Boys de achterstand had weten weg te poetsen door een schot van afstand van Bauke Jan Douma: 1-1. Het duel lag weer helemaal open en de gastheren waren het tweede bedrijf sterker begonnen. Toch kwamen er ook nu mogelijkheden voor Winsum, dat invaller Raul Bello en Yumé Ramos zag missen. De beslissing leek maar niet te willen vallen in een voetbalgevecht waarin alles van de spelers werd gevraagd.

Binnen negentig minuten zou er geen uitsluitsel komen en dus moest er verlengd worden. Lange tijd leek het er op dat een beslissing ook in die extra dertig minuten  achterwege zou blijven en heel voorzichtig werd er al aan een strafschoppenserie gedacht. Zo ver zou het echter niet komen. Met nog een minuut of acht te gaan in de tweede verlenging moest Wouter Meijer zich gewonnen geven, De bal werd vanaf links voor het Winsumer doel getrokken. De naar het leer duikende Vincent Hoekstra wist de bal tussen twee verdedigers in tegen het nylon te koppen 2-1. Broekster Boys had wat het wilde en bij Winsum was de fut er na de krachten slopende tweestrijd wel verdwenen. Na afloop waren er felicitaties voor de gastheren en de wetenschap dat ze voor de volgende ronde en busreis van vijfhonderd kilometer voor de kiezen krijgen om in Spijkenisse de plaatselijke trots te bestrijden. De complimenten waren er voor Winsum. De Noord-Groningers hadden alles gegeven en waren er dicht bij geweest. Erg lang werd er na afloop overigens niet getreurd. Wat bij de Noord-Groningers overheerste was vooral een gevoel van tevredenheid over een seizoen waarin boven verwachting was gepresteerd.

Fred de Boer (vv Winsum): ‘De nacompetitie halen was voor ons al een bonus. Natuurlijk verlies je niet graag als je het zo ver hebt weten te schoppen, maar we hoeven ons nergens voor te schamen. We moeten blij zijn met wat dit team heeft weten te bereiken. En eerlijk gezegd had het duel vanavond alle kanten op kunnen gaan. Het werd op zeker moment een slijtageslag, maar wel een fantastische wedstrijd. Neem maar van mij aan dat de spelers van beide tams alles hebben gegeven en tot op de draad versleten van het veld zijn gestapt. Ondanks dat het hier voor ons eindigt, hebben we alle reden om met een trots gevoel op een topseizoen terug te kijken.’

* Broekster Boys – Winsum 2-1 (0-1). Tijs Mulder 0-1; 1-1; 2-1

Overige uitslagen:
Zuidvogels  – SDC Putten    1 – 0
XerxesDZB  – BVCB       1 – 2
VELO     – Die Haghe    1 – 1 
(Die Haghe wint na strafschoppen)
ASV Dronten – Huizense Boys  2 – 1
DTS Ede   – DZC ’68     0 – 1

No Replies to "Winsum na topseizoen uitgeschakeld in nacompetitie"