Kloosterburen valt in verlenging nacompetitiewedstrijd om

Vijfdeklasser Kloosterburen wilde in de nacompetitiewedstrijd tegen thuisclub SVBC uit Barger-Compascuum ten koste van alles een verlenging proberen te voorkomen, maar kwam daar na negentig minuten zonder goals toch in terecht. Nadat Kloosterburen zelf de mogelijkheid had laten liggen om op voorsprong te komen en een overtreding niet werd bestraft, sloeg de thuisclub in de omschakeling razendsnel toe en daarna ging het licht uit bij de Marnebewoners. Uiteindelijk zouden ze nog drie treffers om de oren krijgen.

Het bemachtigen van een vervangende periodetitel in 5C was voor Kloosterburen eigenlijk al een extraatje. De club die jarenlang vrij anoniem in de onderste regionen van de vijfde klasse acteerde, is opgekrabbeld en kan in ieder geval op en prima seizoen terugkijken. De hand van trainer Willem Kluin is duidelijk zichtbaar binnen de selectie, die echter qua blessures niet veel kan hebben omdat men dan meteen op de tenen moet lopen. Het siert Kloosterburen echter dat ze dit kunnen doen en dus mochten ze in de zuidoosthoek van Drenthe proberen om nog een verlengstuk aan de competitie te breien. Daarvoor was wel een overwinning nodig op gastheer SVBC, winnaar van de derde periodetitel in 5D. Bij Kloosterburen ontbrak Bas Bolt, die op stage was in Barcelona. Olger Jonker mocht de verdedigende taken overnemen en de teruggekeerde Matthijs Wolterman completeerde het team. Hij moest zich na een uur spelen al weer geblesseerd door Mathijs Voos laten vervangen.

Qua niveau waren beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd. Over en weer werden kansen gecreëerd op het zonovergoten sportpark ’t Compas aan de Postweg. De gastheren kregen echter de grootste mogelijkheden om de score open te breken. Doelman Sander Adema kwam tot drie keer toe oog in oog met een tegenstander te staan, maar wist zijn domein schoon te houden. Na de doelwisseling leken de kandidaten voor de tweede ronde elkaar ook geen duimbreed te willen toegeven. Verdedigend stond het aan beide kanten goed. Naarmate de tijd vorderde probeerde Kloosterburen het tempo wel te drukken om de krachten te sparen voor een snelle tegenstoot.

Die leek er ook te komen met Niels Bolt. De Kloosterbuurder werd echter tegen het gras gewerkt en omdat op dat moment ook Stan Stavenga languit lag, ontstond de merkwaardige situatie dat Kloosterburen een vrije trap wilde, die niet kreeg van de dienstdoende scheidsrechter Assen en SVBC-er Davey Geerts het buitenkansje wist te benutten om het duel open te breken: 1-0. Toen was de tweede verlenging al begonnen omdat een doelpunt in de reguliere speeltijd en het eerste deel van de verlenging was uitgebleven. Rick Seelen moest het slotstuk vanaf de zijkant bekijken. Hij kon niet meer lopen en werd door Jurgen Kat vervangen. De openingstreffer van de Drenten betekende het begin van het einde voor Kloosterburen. De slijtageslag had zijn tol geëist. De ene na de andere speler viel om. De energie om nog iets terug te doen was volledig weggevloeid. SVBC wist in de slotfase van de tweede verlenging nog naar 4-0 weg te lopen dankzij treffers van Davey Geerts (2) en Marijn Roufs. Dankzij de zege mag SVBC zich komend weekeinde melden bij periodekampioen Blauwhuis uit 5A, dat dankzij treffers van Hidzer Bogaard, Simme Dooper en clubtopscorer Arjan de Jong tegenstander Diever/Wapse met 3-0 wist te kloppen.

Willem Kluin (Kloosterburen): ‘Het staat natuurlijk heel raar als je puur naar de einduitslag kijkt, maar ik kan absoluut niet ontevreden zijn over de manier waarop de jongens deze ploeg hebben bestreden. Ze hebben alles nog een keer uit de kast getrokken om tot een goed resultaat te komen. Nadat de eerste goal was gevallen, geloofden ze het wel. De fut was er gewoon niet meer en de selectie niet breed genoeg om alle fysieke ongemakken te kunnen opvangen. Desondanks kunnen we op een prima seizoen terugblikken en kun je rustig stellen dat ik een trotse trainer ben. Ik heb genoten van dit elftal. Ze hebben dit seizoen laten zien dat ze tot heel wat in staat zijn. Hopelijk kunnen we daar volgend seizoen op voortborduren.’

* SVBC – Kloosterburen 4-0 (0-0). Davey Geerts 1-0; Davey Geerts 2-0; Marijn Roufs 3-0; Davey Geerts 4-0 (foto: Jan Gerdez).

No Replies to "Kloosterburen valt in verlenging nacompetitiewedstrijd om"