Siddeburen simpel naar volgende ronde nacompetitie

In en tegen Buinen heeft Siddeburen vertrekkend trainer Peter Poort op nog een extraatje getrakteerd, door de tweede ronde van de nacompetitie te bereiken. De thuisclub werd met maar liefst 1-6 aan de kant gezet door de ‘Boertjes.’

Siddeburen schoot als een komeet uit de startblokken en had het duel na amper een kwart wedstrijd spelen al volledig naar zijn hand weten te zetten tegen de winnaar van de derde periode uit 4D. De gastheren werden op alle fronten afgetroefd en konden zich de illusie al snel besparen dat er wellicht toch nog iets te halen zou zijn. Nog voor het rustsignaal van scheidsrechter Langenberg klonk, had Siddeburen al een half dozijn doelpunten laten noteren. Daarbij waren Toby Poort en Julian Pot twee keer trefzeker. De overige twee goals kwam op naam van Gialt Faber en Jason Weites.

De thuisclub begon met knikkende knieën aan de tweede helft, omdat het op een fors pak slaag rekende. Die bleef hen bespaard omdat Siddeburen het na de thee wel geloofde. Een beetje jammer was dat wel, maar gezien de tempraturen misschien ook weer niet onbegrijpelijk. Overigens moest Toby Poort zich geblesseerd laten vervangen. In zijn plaats verscheen Matthijs Hensens binnen de lijnen. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd deed Buinen nog iets terug en wist de hatelijke nul van het scorebord te vegen door doelman Thomas Hartman het nakijken te geven: 1-6.
In de volgende ronde ontmoet Siddeburen het Nieuw-Roden van trainer Jur Smit, de kampioen van de eerste periode uit de 4e Klasse B, die de eerste ronde was vrijgeloot en dus uitgerust aan de klus kan beginnen. Oefenmeester Peter Poort heeft zijn vakantie naar Frankrijk al moeten schrappen als gevolg van de nacompetitie, maar hij laat weten het er wel voor over te hebben als de droom van promotie uit blijkt te komen.

Peter Poort (Siddeburen): ‘We waren gewoon oppermachtig en hebben een topwedstrijd gespeeld. Kennelijk had Buinen een ander Siddeburen verwacht, maar de jongens hebben laten zien wat ze wilden. We hebben de volgende ronde te pakken en dat hebben we toch maar mooi gedaan. Deze ploeg kan heel veel als alle neuzen de goede kant op staan en dat was zeker het geval. De komende week richten we ons op Nieuw -Roden. Dat zal weer een hele andere wedstrijd worden.’

* Buinen – Siddeburen 1-6 (0-6). Toby Poort 0-1; Jason Weites 0-2; Toby Poort 0-3; Julian Pot 0-4; Julian Pot 0-5; Gialt Faber 0-6; Marc Haandrikman 1-6.

No Replies to "Siddeburen simpel naar volgende ronde nacompetitie"