Damster dartteam Earthquake naar landelijke titelstrijd

Het dartteam Earthquake uit Appingedam is er het afgelopen weekeinde in geslaagd om het Gronings kampioenschap van de tweede divisie te bemachtigen. Onder leiding van teamcaptain Paul Nijs moesten Bryan Dijkhuizen, Duurt Dijkman, Erik van der Roest, Thomas Schuur en Arent Wolf aantreden tegen de andere kampioen uit de tweede divisie Met dart en Ziel uit Groningen voor een ticket voor de landelijke dartskampioenschap.

In deze wedstrijd werd de winst in de singles eerlijk verdeeld. Erik van der Roest (3-0)en Bryan Dijkhuizen (3-1)wisten hun partij winnend af te sluiten. Thomas Schuur en Arent Wolf (0-3)waren minder gelukkig en verloren. Bij een 2-2 tussenstand moesten de koppels hun talenten tonen. In de eerste partij moesten Erik van der Roest en Thomas Schuur er voor zorgen dat er weer op voorsprong gekomen zou worden. Dit lukte in een goede wedstrijd met een 1-3 overwinning. Daarna besloot teamcaptain Paul Nijs om het winnende duo te laten staan voor de volgende tweestrijd. Beide heren wisten hun vorm door te trekken en met 0-3 te winnen. Daarmee was nog een punt nodig voor de overwinning. Dat moest binnen gesleept worden door Arent Wolf en Bryan Dijkhuizen. In een leuke wedstrijd wisten de heren met 1-3 te winnen en daarmee het Gronings kampioenschap van de tweede divisie binnen te halen. In de laatste koppelwedstrijd werd een wissel doorgevoerd en mocht Bryan Dijkhuizen samen met Duurt Dijkman gaan spelen. Deze partij wisten de heren in een gelijk opgaande strijd in de laatste leg in hun voordeel te beslissen en dus met 2-3 te winnen. De teamgame wisten de heren van Earthquake ook nog binnen te slepen en daardoor wonnen ze uiteindelijk met 7-2. Earthquake mag zich nu opmaken voor het landelijke kampioenschap op 24 juni in Zutphen.

No Replies to "Damster dartteam Earthquake naar landelijke titelstrijd"