Kleurrijke City Swim door hart van Appingedam

Appingedam is komende zaterdag het decor van de tweede editie van de Damster City Swim. Zoals de zaken er nu voor staan springen 240 zwemmers om 13.00 uur het Damsterdiep in om de wateren van Appingedam te doorkruisen. De Open Damster Wedstrijd kent internationale deelname. Voor het eerst staat er een massastart op het programma voor zowel heren als dames. Om kwart over twee vertrekken de heren, korte tijd later is het de beurt aan de dames. Voor de nummers een, twee en drie in beide categorieën ligt een mooie waardecheque klaar. De organisatie verwacht dat de snelste deelnemers het parcours van 3 kilometer in dertig minuten zullen afleggen.

Het hoofdelement is de NEXXT prestatietocht. Hiervoor hebben zich 160 deelnemers aangemeld. Deze groep zal wederom voor een kleurrijk spektakel in de Damster grachten zorgen. Inschrijving voor de KidsSwim, die om 13.00 uur van start gaat, is zaterdag nog mogelijk tussen twaalf en een uur. Kinderen tussen de 8 en 16 jaar gaan dan te water. Er kan afhankelijk van de leeftijd gekozen worden voor afstand van 250 of 500 meter. Tijdens de voorinschrijving hebben zich 40 kinderen aangemeld. Deelname is niet gratis.

De Damster City Swim is overigens meer dan alleen zwemmen. Vanaf twaalf uur kan men in het park achter de Nicolaikerk terecht voor een hapje en drankje met live-muziek van onder anderen Kevin Paré. Er zullen meerdere authentieke foodtrucks aanwezig zijn en daarnaast kan ook worden genoten van frozen cocktails. Het vaarverkeer dient er rekening mee te houden dat het Damsterdiep en Nieuwe Diep in Appingedam zaterdag van 08.00 uur en 18.00 uur voor alle vaartuigen geheel is gestremd.

No Replies to "Kleurrijke City Swim door hart van Appingedam"