Onvergetelijke 2e editie Eenrumer Klompentoernooi

In Eenrum is weer het zogenaamde Klompentoernooi gehouden. Dit is een 7×7 voetbaltoernooi, waarbij de teams uiteraard willen presteren maar de ontspanning hoog in het vaandel staat. De tweede editie van dit evenement bezorgde deelnemers en toeschouwers een onvergetelijke dag vol voetbalplezier. Als welkomstcadeau ontvingen de tien deelnemende herenteams en vijf vrouwenteams een prachtige handgemaakte flesopener, gesponsord door klompenmakerij Van der Meulen. Deze geschenken zorgden voor een warm onthaal op het toernooi. Het fraaie zomerweer was een kers op de taart van dit toernooi.

De herenfinale tussen Highchurch uit Hoogkerk en Bedum zorgde voor een zinderende strijd op het veld. Na een spannende wedstrijd, die in een gelijkspel eindigde, moest de kampioen uit een aansluitende penaltyserie tevoorschijn komen. Highchurch behaalde daarin de overwinning. De vrouwencategorie was niet minder spannend, met SV Onderdendam als gedreven en fanatieke winnaars. De jonge meiden van de Onderdendamster vereniging maakten indruk met hun vastberadenheid. De organisatie van het Eenrumer Klompentoernooi schrijft ze dan ook graag weer als deelnemers in voor de editie van volgend jaar.

Het Eenrumer Klompentoernooi werd gepresenteerd door spraakwaterval Anton Brontsema. Zijn enthousiasme zorgde voor een levendige sfeer. Klompenmaker Robert van der Meulen reikte de klompenbokalen uit. De wedstrijden werden geleid door scheidsrechters Alan, Mohammed, Kor en Wim, die met hun scherp, arbitrair oog voor detail en rechtvaardigheid de wedstrijden in goede banen werden geleid. Dankzij hun aanpak verliepen de wedstrijden soepel en eerlijk en droegen ze bij aan de positieve sfeer van het toernooi.

De deelnemers werden tijdens het toernooi verwend met uitstekende catering. De door slager Menno Knot uit Winsum geleverde saté en hamburgers werden zeer gewaardeerd. Het Rad van Fortuin was een populaire attractie, waar deelnemers kans maakten op prachtige prijzen gesponsord door onder andere Sporthuis Winsum, café Hoornstertil, Airbnb Het oude gemeentehuis, Coop Supermarkt Eenrum en Cafetaria Bar Eendrum.

Het Eenrumer Klompentoernooi 2023 was een waar hoogtepunt in de regio, waar sportiviteit, gezelligheid en saamhorigheid hand in hand gingen. De organisatoren kijken terug op een geslaagd evenement en bedanken alle deelnemers, sponsoren, scheidsrechters, vrijwilligers en supporters voor hun bijdrage aan het succes. Met groot enthousiasme kijken ze alvast uit naar de volgende editie, waar opnieuw gestreden zal worden om de felbegeerde klompenbokalen (foto: Joop Rensema).

 

No Replies to "Onvergetelijke 2e editie Eenrumer Klompentoernooi"