Warm weekend voor atleten Loopgroep Bedum

Tien atleten van de Loopgroep Bedum stonden afgelopen weekend aan de start van een drietal evenementen. Op zaterdagavond vond het evenement ‘De Halve van Zwolle’ plaats. Een trio atleten was daar aanwezig. Ben Stellingwerf kwam uit op de langste afstand, de halve marathon (21,1 kilometer). Stellingwerf gaf alles wat hij in zich had en finishte in 1.20.28 uur, goed voor de vierde plaats in een deelnemersveld van 2605 mannen recreanten. ‘De laatste ronde was de pijp helemaal leeg’, luidde zijn commentaar na afloop. Harm Jan Krijgsheld liep samen met zoon Arnoud de afstand van 4 Engelse mijlen (6,4 kilometer) en kwam na 39.28 minuten over de meet.

Op zondag vond het nieuwe evenement ‘Dwars door Groningen’ plaats. In verband met de verwachte hoge temperatuur was de start enkele uren vervroegd. Op de langste afstand van tien kilometer ging een kwartet LB-ers van start. Rieta Steeman was van dit kwartet de snelste. Ze kwam binnen in 1.04.21 uur, gevolgd door Irene Wigboldus met 1.07.03 uur. Marrianne Bos en Miranda Dijk debuteerden op deze afstand in 1.17.02 uur. Op de vijf kilometer was Sander de Vries present. Hij passeerde de streep in 32.32 minuten. Een tweetal deelnemers aan de ‘Running Clinic’ van de loopgroep namen succesvol deel aan deze afstand. Harmina Toolsema debuteerde in 34.04 minuten en Judith Hazenberg voltooide deze afstand in 35.18 minuten.

In Surhuisterveen nam Harmen Stam deel aan de triathlon Feanster-40. Na een kilometer te hebben gezwommen, 30kilometer te hebben gefietst en 9 kilometer hardlopen klokte hij 1.52.03 uur, goed voor de 15e plaats van de 243 deelnemers. Omdat het sinds 2014 zijn tiende deelname op rij was aan dit evenement mag hij zich nu ‘Super Legend’ noemen. Hij ontving daarvoor een mooie handdoek. Op bovenstaande foto van Rieta Steeman drie deelnemers na de finish van ‘Dwars door Groningen’, met vanaf links Rieta Steeman, Miranda Dijk en Marrianne Bos.

No Replies to "Warm weekend voor atleten Loopgroep Bedum"