Bert van der Meer verkast naar DVC Appingedam

Bert van der Meer maakt de overstap naar vierdeklasser DVC Appingedam. Daar gaat hij komend seizoen de tweede selectie van de Damster club onder zijn hoede nemen. ‘Ik heb een aantal fijne gesprekken gehad met de voorzitter van de technische commissie en met trainer Duurt Dijkman. We zijn gelijkgestemd en de energie is aanwezig die ik in een vereniging zoek als het om presteren gaat’, verduidelijkt Van der Meer zijn keuze voor DVC.

Het is de bedoeling dat Bert van der Meer samen met de andere stafleden het fundament van de selectieteams van DVC gaat verstevigen. ‘DVC Appingedam 2 wordt een ontwikkelingsteam. Een kweekvijver voor jong talent met veel doorstroming vanuit de jeugd. Daarbij hopen we als vereniging dat de concurrentie voor DVC in de toekomst breder wordt. De filosofie van de club past precies bij mij en ik ben dankbaar dat ik hieraan kan meebouwen.’

Van der Meer is niet bepaald een onbekende op de amateurvelden. Als voetballer was hij actief bij Corenos, SV De Heracliden en Noordpool UFC. Bij die laatste vereniging was hij ook een jaar jeugdtrainer. Die functie vervulde hij daarna bij de jeugd van het Harener Gorecht, waar hij in het seizoen 2015/2016 het tweede elftal trainde. Een jaar later verkaste hij weer naar het Hogeland om de tweede selectie van SV De Heracliden onder zijn hoede te nemen. In 2018 begon hij aan zijn eerste klus als hoofdtrainer bij ZEC uit Zandeweer. Daar kwam drie jaar later een einde aan en vervolgens werd hij door Noordpool UFC binnengehaald. De aanpak van Bert van der Meer bleek niet de juiste formule te zijn voor de Uithuizer voetballers en dus kwam er aan die verbintenis al snel een einde. Hij vertrok vervolgens richting het marnegebied om jeugdtrainer van Eenrum te worden.

De clubleiding van DVC omschrijft Van der Meer als een ervaren en bevlogen trainer, die het prettig vindt om met jeugd te werken en graag de samenwerking aangaat met hoofdtrainer Duurt Dijkman, het hoofd jeugdopleidingen en de jeugdtrainers. ‘Het bestuur en de commissie voetbalzaken zijn zeer content dat hij voor onze vereniging heeft gekozen en daarmee het technisch fundament verder helpt te versterken. We wensen hem veel succes en vooral veel plezier. We verheugen ons op een prettige samenwerking’, aldus de clubleiding.

DVC Appingedam heeft de technische staf voor de eerste en tweede selectie bijna helemaal rond voor het aankomende seizoen. Naast Duurt Dijkman als hoofdtrainer van de eerste selectie zal Daan de Groot als zijn assistent optreden. Rody Bos neemt de keeperstrainingen voor zijn rekening. Na zijn zware blessure heeft hij besloten om niet zelf weer onder de lat plaats te nemen bij vijfdeklasser WEO. Harrie Riepma fungeert als teamleider en assistent-scheidsrechter. Het enige dat nog ontbreekt is een verzorger. Arne Dalman zal als de assistent van Bert van der Meer fungeren en binnen dat team is Markus Strating de assistent-scheidsrechter.

No Replies to "Bert van der Meer verkast naar DVC Appingedam"