Veel scorende Mateo Milkovic terug bij Middelstum

Bij vierdeklasser Middelstum keert een oude bekende terug. De binnenkort 22-jarige Mateo Milkovic, beter bekend als de ‘Balkantovenaar’, besloot vorig jaar om zijn heil bij het stad-Groninger VVK te zoeken. Ook hebben de blauwwitten Noordpool UFC-speler Sam Doornbos Clevering aan zich weten te binden.

Vorig jaar besloot de binnenkort 22 jaar wordende Mateo Milkovic om Middelstum in te ruilen voor VVK. Hij wist er dit seizoen maar liefst 26 competitietreffers te maken en mede daardoor eindigde VVK als derde in de competitie, waarbij hij zijn oude club door een paar keer te scoren in de onderlinge wedstrijden flink pijn deed. Zaterdag werd VVK echter uitgeschakeld in de nacompetitie. En passant zien ze nu hun veel scorende spits met lede ogen terugkeren naar zijn oude club.

En dat komt de Middelstummers goed uit. Zij zien de jongste Milkovic natuurlijk het liefst in het blauwwit op de Noord-Groninger velden rondhuppelen. Sportief gezien heeft hij het nodige laten zien. Nu is het te hopen dat hij bij Middelstum ook weer veelvuldig het net weet te vinden. Trainer Jelmer Meinardi ontving hem onlangs, tijdens een inderhaast belegd persmomentje, misschien wel een beetje met het gevoel van de terugkeer van een verloren zoon.

Met de komst van Milkovic stopt de goed-nieuws-show echter niet voor Middelstum. Ook Sam Doornbos Clevering komt de A-selectie versterken. Hij is 22 jaar en woont in Rottum. Na twaalf jaar Noordpool UFC, waarvan enige jaren als aanvoerder van het eerste elftal, was hij op zoek naar een nieuwe uitdaging en die vond hij vlak bij huis. Ook hem wenst de Middelstummer club veel voetbalplezier. De Rottumer traint al enige maanden mee met de A-selectie en dat is hem kennelijk zo goed bevallen dat hij de overstap graag maakt. Nordin Luit en Marco van DIjken trainen mee vanuit de tweede selectie. Voor het overige vertelt coach Meinardi dat een aantal blessures een optimale voorbereiding nog wel in de weg staan.

Tot slot weet de club nog te melden dat de hele (trainers)staf van zowel Middelstum 1 als 2 er nog een jaar aan vast plakt. En dat na een seizoen waarbij het eerste team uiteindelijk zesde werd maar heel lang zicht had op de tweede periodetitel. Het tweede elftal maakte er een prachtig seizoen van waarbij het lang meestreed om het kampioenschap en ver kwam in de beker.

No Replies to "Veel scorende Mateo Milkovic terug bij Middelstum"