Vierdeklasser Corenos houdt Pattiwael vast en verwelkomt nieuwelingen

Het Roodeschoolster Corenos heeft weten te bereiken dat Brian Pattiwael ook volgend seizoen het shirt van de Noord-Groningers om zijn schouders draagt. Daarnaast weet trainer Marco Pesiwarissa zich verzekerd van de diensten van Yur Oosterhof van Noordpool UFC en doelman Dennis Carretero Steinhorst. De goalie heeft zich kunnen ontwikkelen bij NC Delfzijl, FC Groningen en SV Bedum en moet Mark Monden vervangen. Die stopt vanwege knieproblemen. Ook Elwin Wezeman heeft besloten r een punt achter te zetten.

Trainer Marco Pesiwarissa vindt het jammer dat zijn doelman stopt. ‘Hij wilde altijd het maximale uit zichzelf halen. Niet alleen op trainingen, maar ook tijdens wedstrijden. Hij moet nu echter eerst aan zichzelf denken. Gelukkig blijft hij wel bij de club betrokken.’ Elwin Wezeman kende een seizoen met grotendeels blessures. Hij heeft nu besloten om definitief bij het eerste elftal te stoppen. Binnen de vereniging vervult hij nog altijd wel een rol als lid binnen de technische commissie.

Pattiwael (links op de foto) legt uit wat de reden is geweest om zijn tijdelijk verblijf bij Corenos en iets vaste karakter te geven. ‘Ik ben hier erg goed opgevangen door de jongens en heb het naar mijn zin bij de club. Ik werd totaal niet als een nieuweling behandeld. De trainingen en voorbereidingen op de wedstrijden zijn hier goed geregeld en altijd duidelijk. De coach is vaak bezig met voetbal en heeft er verstand van. Dat zie je terug in trainingen en wedstrijden. Omdat ik merk dat er altijd een duidelijk plan is heb ik er vertrouwen in dat het komende seizoen beter zal verlopen dan de voorbije competitie.’ Op de vraag hoe we hem als voetballer moeten typeren, zegt hij: ‘Ik ben balvast, vindt van mezelf dat ik goede inzichten heb en beschik over een prima crosspass. Ook kan ik met mijn creativiteit een mannetje passeren. De afgelopen jaren heb ik op vrijwel elke denkbare positie gespeeld. Toch voel ik me het meest op het middenveld thuis, doordat ik balvast ben, weg kan draaien van mijn man en een goed inzicht heb.

Aan sluitpost Dennis Carretero Steinhorst (rechtsboven op de foto) de niet geringe taak om zijn collega Mark Monden te doen vergeten. De goalie gaat die uitdaging graag aan. ‘Van jongs af aan heb ik altijd een winnaarsmentaliteit gehad.  In mijn korte carrière heb ik veel mogen meemaken en leren bij NEC Delfzijl, FC Groningen en SV Bedum. Bij deze clubs heb ik mij verder kunnen ontwikkelen en dar hoop ik de komende jaren de vruchten van kunnen te plukken. Ik ben een keeper die graag van achteruit wil voetballen, graag meevoetbal en ook actief wil coachen. Daarnaast is een goede band met medespelers en staf voor mij een vereiste. Ik zie de groei binnen Corenos met een jonge spelersgroepen ene trainer met een duidelijke visie als een mooie uitdaging. In Roodeschool hoop ik veel ervaring op te doen. Met de ervaren en oudere spelers kijk ik uit naar mijn eerste seizoen in de senioren. En natuurlijk zijn ook de derby’s met veel publiek en een gezellige sfeer op de club sfeer een extra stimulans.’

En dan is er nog Yur Oosterhof, die van Noordpool UFC over komt. De centrale verdediger, annex verdedigende middenvelder (op de foto zittend op de grond) koos er voor om bij de Uithuizers te vertrekken omdat hij een klasse hoger wil voetballen. ‘Corenos sprak me daarbij het meeste aan omdat het een voetballend elftal is en omdat de mentaliteit van de selectie goed bij die van mij past. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon een hele gezellige club. Komend seizoen zal het voor mij rustig opbouwen worden omdat ik momenteel nogal bezig ben met herstellen. Maar wanneer ik weer helemaal fit ben, ga ik mijn best doen om negentig minuten in het veld te staan. Ik verwacht een leuk seizoen met veel clubs uit de buurt. Kampioen worden gaat nu nog niet lukken met Corenos, maar een periode meepakken lijkt me een aardige doelstelling om de competitie mee af te trappen.’

 

No Replies to "Vierdeklasser Corenos houdt Pattiwael vast en verwelkomt nieuwelingen"