Twee podiumplaatsen Artemis in Middelstum

Met twee derde plaatsen op de 10 kilometer voor Simone Binnema uit Eenrum bij de vrouwen 50 en voor Annica Doornbos uit Winsum bij de vrouwen 40 is de Winsumer loopgroep Artemis woensdagavond in Middelstum uitstekend voor de dag gekomen. De IJsvereniging IJsbaan Middelstum stond ook dit jaar weer garant voor de organisatie van de Hippolytusrun met keuze uit de afstanden 5 en 10 kilometer, vooraf gegaan door een goed bezette jeugdloop.

Deze run stond vorig jaar in het teken van stromende regen. Dit jaar zorgde een verkoelend briesje voor aangenamere loopomstandigheden. Het aantal deelnemers op de 5 en de 10 kilometer bedroeg 175. De route van 5 kilometer volgde het dorp, het bos, rondom de borg Ewsum en langs het Boterdiep terug naar het ijsbaanterrein waar de start en de finish plaatsvond.
Artemis telde op de 10 kilometer zes deelnemers, waarvan Ricardo Damminga uit Baflo de snelste was. Zijn tijd van 41.57 minuten was goed voor een 10e plaats bij de mannen senioren. Marnix van den Brink uit Groningen noteerde 50.29 minuten en klasseerde zich als 12e bij de mannen 50.

Op de 10 kilometer bij de vrouwen was er een derde plaats (zie foto boven) voor Simone Binnema bij de vrouwen 50 in 49.45 minuten. In dezelfde leeftijdscategorie scoorde Aleida Groothoff uit Winsum met een tijd van 51.35 minuten een vijfde plaats. Annica Doornbos verraste bij de vrouwen 40 niet alleen met een derde plaats in 52.26 minuten maar ze verbeterde ook haar persoonlijk record op deze afstand met 28 seconden. Dorpsgenoot Fanny Kaper finishte bij de vrouwen senioren als vijfde in 53.27 minuten. Ook zij verbeterde haar persoonlijk record met maar liefst 1.06 minuten en heeft de leiding in het runner up-klassement 2022/2023 met 25,91 procent overgenomen van Arjan Hegge uit Winsum met 24,39 procent.

Op de 5 kilometer stonden 64 deelnemers aan de start, waaronder vier Artemissers. Wim Ammeraal uit Leens en Jaap Smith uit Baflo werden 6e en 8e. Hun tijden waren 23.26 en 23.48 minuten. Harry Hammenga uit Winsum klokte als 26e een tijd van 27.53 minuten. Voor Jeannet Bakema uit Loppersum was met een tijd van 30.49 uur de 42e plaats weggelegd. De 10 kilometer bij de vrouwen werd gewonnen door Annemarije Souer uit Bedum in 42.36 minuten. De winst bij de mannen ging naar Gerard Vos uit Appingedam in 35.06 minuten.

De IJsvereniging IJsbaan Middelstum kan terugkijken op een geslaagde editie. Ondanks dat het Loopcircuit er dit jaar mee stopt zal de Hippolytusrun ook in 2024 worden georganiseerd
De eerstvolgende loop van het circuit is de Lopster Torenloop in Loppersum op zaterdag 1 juli, aanvang 19.00 uur (foto’s Herman Rinket).

No Replies to "Twee podiumplaatsen Artemis in Middelstum"