Succesvolle 73e editie Avondvierdaagse

Het was weer een kleurrijk spektakel dat zich op het sportpark Centrum voltrok met de binnenkomst van de 1485 deelnemers aan de door wandelsportvereniging SV Spirit georganiseerde Avondvierdaagse. Het was alweer de 73e editie en die vond onder een goed gesternte plaats, want het was de hele week prachtig weer geweest. Voor sommige deelnemers was het zelfs even te warm. Het overgrote deel had zich echter goed tegen de zomerwarmte gewapend en trok vier dagen lang te voet rond door en in de omgeving van Delfzijl.

Op wat kleinigheidjes na voltrok het vierdaagse spektakel zich weer in de gemoedelijke sfeer die het evenement zo kenmerkt. Waarbij het trouwens wel weer opvallend was dat sommige verkeersdeelnemers niet veel op hebben met de wandelaars en hun eigen plan trekken om door de massa heen te komen. Zij werden echter telkens weer op hun verantwoordelijkheden gewezen door de verkeersbegeleiders, die zich prima van hun taken kweten. De ploeg EHBO-ers hoefde nauwelijks in actie te komen en kon tijdens de intocht dan ook met een tevreden gevoel als laatste het sportpark op komen wandelen. Zoals te doen gebruikelijk hadden alle deelnemers zich voor de finale mars op de Borgshof in Farmsum verzameld, waarna de bonte stoet onder begeleiding van Delfzijls Harmonie Orkest en de Christelijke Muziekvereniging Prins Hendrik uit Scheemda, richting de thuisbasis van NEC Delfzijl trok. Daar werden ze met bloemen opgewacht door familie, vrienden en bekenden. De organisatie sprak na afloop van een geslaagd wandelfeest. De volgende editie van de Avondvierdaagse vindt plaats van 3 tot en met 6 juni 2024. Meer foto’s zijn te vinden onder deze link…

No Replies to "Succesvolle 73e editie Avondvierdaagse"