Zonovergoten Damster City Swim weer spektakelstuk

Onder perfecte omstandigheden is zaterdag de tweede editie van de Damster City Swim in Appingedam gehouden. Vanaf een uur stonden er ruim 240 zwemmers aan de start, na deze editie kon de organisatie concluderen dat het evenement is uitgegroeid tot een uitdaging voor jong en oud.

De zwemmiddag begon met de Kidsswim voor kinderen van 8 tot 16 jaar. De 45 sportievelingen zwommen onder luid applaus de 250 of 500 meter.
Een waar schouwspel was de estafette en prestatietocht over 2,8 kilometer door de grachten van de stad met de hangende keukens. Veel zwemmers genoten van de aanmoedigingen van het in grote getale aanwezige publiek op de kades en bruggen over het Damsterdiep.

‘Een race met zoveel publiek is echt uniek in Nederland en ik kom hier zeker weer’, sprak Tenzin Tieman uit IJmuiden. Hij werd in een tijd van 38.45 minuten winnaar bij de mannen tijdens de Damster Open. De tweede plek was voor Tobias Preussner uit het Duitse Lage. Gemeentelijk favoriet Kiki Bootsman (42.42) uit Delfzijl zegevierde na een eindsprint bij de dames. Samen met Bianca Groot maakten de dames het spannend tot op de finish. Na 3 kilometer zwemmen kwamen beide dames binnen één seconde ban elkaar over de eindstreep. Voorzitter Martijn Meier kijkt terug op een uitstekende zaterdag. ‘Het evenement is zonder incidenten verlopen. We hebben veel complimenten mogen ontvangen van deelnemers en publiek.’
De derde editie staat inmiddels alweer op de kalender en wordt op 22 juni 2024 gehouden. (foto: Herman Rinket).

No Replies to "Zonovergoten Damster City Swim weer spektakelstuk"