Transfernieuws van het amateurfront

Aan een periode van 25 jaar op de Delfzijlster voetbalvelden komt per direct een einde. Nick Koolhof maakt de overstap naar Blauw Geel ’15 in Groningen, waar Koolhof herenigd zal worden met Lars Mulder en Frank Molema. Het drietal speelde samen in het eerste elftal van het voormalige Neptunia. Verder zijn er nog wat clubs die nieuwe namen binnen hebben zien lopen.

De 31-jarige Koolhof begon in 1998 met voetballen bij Neptunia en debuteerde daar in het eerste elftal. Toen die club fuseerde met Eems Boys en uiteindelijk NEC Delfzijl ging heten, verdedigde hij nog jaren de clubkleuren van de Havenkanters. De zoon van clublegende Harry Koolhof wil het nog een keer buiten Delfzijl proberen en besloot voor de club te kiezen die op Coendersborg in Groningen speelt. Promotie zat er ondanks de nacompetitie niet in voor de Stadjers. De zoon van oud-vedette Harry Koolhof wil nog een keer buiten Delfzijl zijn vleugels uitslaan. Hij koos er voor om dit te doen bij het ambitieuze Blauw Geel ’15 op het sportpark Coendersborg. Dat dwong via de reguliere competitie promotieduels af, maar wist niet naar de vierde klasse te promoveren. Koolhof zegt over zijn overstap het volgende: ‘Met pijn in het hart laat ik het voetbal in Delfzijl achter me, maar ik kijk ook enorm uit naar het nieuwe avontuur. Ik zal thuis nog wel even om toestemming moeten vragen of ik op zaterdagmiddag wel de wei in mag, maar ik verwacht dat dat wel goed komt.’

Opmerkelijk mag op zijn minst de overstap van Jurelly en Jeanclar Torbed naar NEC Delfzijl worden genoemd, evenals de komst van Ulyendrich Merencia vanuit de jeugd van het Asser ACV. Daartegenover staat het vertrek van Dion Zimmerman naar Velocitas. Hij heeft ander werk, woont in de provinciehoofdstad en vindt dit beter te combineren. Devante de Windt en Brend Hansen gaan naar DVC Appingedam, terwijl Shaimo Hooi en Thomas Wolt (eigen bedrijf) stoppen. Edwin Hodzic keert terug binnen de selectie van trainer Roy Kamps, die Arjen Klasens en Erwin Noordhoff een stap terug ziet doen.

Kampioen RZ Baflo kan komend seizoen een aantal nieuwe gezichten verwelkomen. De nu nog bij Amicitia VMC voetballende Jordy Potma keert na een paar jaar terug bij de roodzwarten. De 32-jarige speelde daar onder zijn vader Jan Potma en was afgelopen seizoen goed voor acht doelpunten. Met Potma keert ook zijn teammaatje Nick Lukassen terug op de Noord-Groninger velden. Lars van der Veen en Rick Danhof komen over van Winsum en uit het samenwerkingsverband SJO Hogeland maken Marnik Bolhuis en Jildert Dottinga de overstap naar de senioren.

Kersverse vierdeklasser ZEC uit Zandeweer weet zich het komend seizoen verzekerd van de diensten van Noordpool UFC-spelers Mark Bos en Jarno van Ellen. Sjaak Wieringa (Usquert) maakt eveneens de overstap naar de ploeg van trainer Wilhem van der Wiel, die ook Youri Buurlage (De Fivel) kan verwelkomen. Damian Linstra blijft wel als lid en verzorger aan ZEC verbonden, maar zal alleen nog als speler komen opdraven als de personele problemen bij de Zandeweersters te groot worden. Mijo Maros vertrekt op zijn beurt naar Usquert, dat opnieuw een poging lijkt te willen ondernemen om zich in de vijfde klasse van het zondagvoetbal te vestigen.

No Replies to "Transfernieuws van het amateurfront"