‘Wat heb je’ wint LutjeClub Toernooi SV Onderdendam

Op het zonovergoten sportpark Harry Visser in Onderdendam is zaterdag de 3e editie van het LutjeClub Toernooi gehouden. Het sportieve en bovenal sfeervolle en gezellige voetbalevent werd door honderden belangstellenden bezocht. Maar liefst achtentwintig teams uit stad en ommeland bonden de strijd met elkaar aan. Het uiteindelijke doel was het winnen van de Sietse Vening Bokaal.

Vanaf elf uur kon eigenlijk niemand er nog om heen. De vertrouwde stem van de omroeper was tot in de wijde omtrek te horen en kondigde de gebeurtenissen allemaal aan. Na de vermakelijke poulewedstrijden moesten de vier overgebleven teams er aan het einde van de middag nog even even goed voor los in de finalerondes. In de halve finales nam Drentse Glorie het op tegen BeLeo. Hier trok BeLeo in de slotfase de wedstrijd over de streep. Milan’s afscheidsteam moest het opnemen tegen ‘Wat heb je?’ Dat team won en daardoor waren het uiteindelijk twee teams uit Bedum die de finale gingen spelen. Onder toeziend oog van de honderden toeschouwers kwamen de rooien van ‘Wat heb je’ op voorsprong en die gaven ze ook niet meer weg. Zij mochten dan ook de felbegeerde bokaal in ontvangst nemen.

Na de finale was er ruimte voor ‘Krat van de Lat’ en het welbekende biertafel-glijden. Toen de hongerige voetballers het inwendige van de mens bij de frietkraam hadden verzadigd, kwamen de heren van Wat Aans de stijve beentjes los swingen. Het bleef nog lang gezellig op het Onderdendamster sportpark. Vanuit de organisatie werd naderhand gesproken van een daverend succes. ‘Als je de hele dag onder de loep neemt hebben we alleen maar lachende gezichten gezien. Daar doe je het voor. We proberen een gemoedelijke sfeer te creëren en we doen ons best om het voor iedereen leuk te maken. Ook voor de heren en dames met iets minder voetballende kwaliteiten. Het is mooi om te zien hoe dat door de teams wordt opgepakt. Jong tegen oud en man tegen vrouw, het kan hier allemaal. We gaan nog even lekker nagenieten van deze editie en dan snel weer nadenken hoe we het volgend jaar nog beter kunnen doen.’ Tenslotte liet men nog even een dankwoord horen richting vrijwilligers. ‘Samen opbouwen, afbouwen, lootjes verkopen en bardiensten draaien. En dat allemaal met een lach. Het maakt ons trots op deze mooie club. Bij SV Onderdendam ben je lid voor meer dan die negentig minuten.’

No Replies to "'Wat heb je' wint LutjeClub Toernooi SV Onderdendam"