16e Torenloop en ‘NulpuntNul-estafette’ in Loppersum

In Loppersum vindt op zaterdag 1 juli de 16e editie van de Lopster Torenloop plaats. Het dorp zal op deze zaterdagavond weer volop in het teken staan van hardlopende deelnemers. Ook dit jaar maakt de Lopster Torenloop weer deel uit van het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit. Dit circuit omvat zes dorpslopen waarvan de eerste twee, de Steemer Omloop en de Hippolytusrun in Middelstum al zijn gelopen. Na de Lopster Torenloop volgen nog de Jannes Nijboerloop in Ten Boer, de Eemsmondloop in Uithuizermeeden en de Ekensteinloop in Appingedam. De Lopster Torenloop zal dit jaar voor het laatst verlopen worden onder de vlag van het  loopcircuit. Aan het einde van dit jaar houdt dat namelijk op te bestaan. Of dit ook gevolgen heeft voor de Lopster Torenloop is momenteel nog niet bekend, hier wordt nog druk over gebrainstormd met de huidige organisatie MFAC Loppersum.

Tijdens de Lopster Torenloop zal er een wedstrijdloop over tien kilometer, een trimloop over vijf kilometer en de jeugdloop, met de traditionele rondes om de Lopster Toren, worden gelopen.
De route gaat grotendeels in en door het centrum van Loppersum en zal nagenoeg dezelfde route zijn als de editie van afgelopen jaar. Vanaf het Marktplein gaan de lopers via de Wirdumerweg, Zorgvlijt, Veldzicht, via schelpenpaden naar de Wijmersweg, Zeedijken, Kersenlaan, Appelhof, Fruitlaan, Tuinbouwstraat, Hofstraat, Nieuwstraat, Middenstraat, nogmaals een stukje Wijmersweg, Schipsloot en de ‘bult’ van de Hogestraat weer naar start/finish op het Marktplein. De recreatieve lopers lopen één ronde van vijf kilometer en de wedstrijdlopers lopen twee rondes van ieder vijf kilometer.

Tussen de jeugd en de recreatieve en de wedstrijdloop zal de zogenaamde ‘NulpuntNul-estafette’ weer plaatsvinden. Teams met elk vier deelnemers van onder andere bedrijven, sportverenigingen, vriendengroepen en dergelijke strijden tegen elkaar in een ludieke estafette rondom de Lopster Toren. De teams strijden om de felbegeerde wisselbeker die de vorige editie door Aristo Promotions werd gewonnen. Het zal hoe dan ook een sportieve en bovenal hilarische uitdaging worden. De warming up voor de vijf en tien kilometer-route wordt dit jaar verzorgd door Anita Dijkema. De deelnemers aan de Lopster Torenloop zullen langs de route worden ‘gedragen’ door de vrolijke klanken en melodieën van de Lopster Streetband LOS (Loppersum On Street).

Voor de jeugdloop wordt het startschot om 18.00 uur gegeven en voor de recreatieve en wedstrijdloop valt het startschot om 19.00 uur. De deelnemers worden weggeschoten door dokter Booij, die vorig jaar na vijftig jaar afscheid nam als dorpsdokter van Loppersum. Inschrijven kan op de dag zelf in Jeugdsoos Flits aan de Wirdumerweg 5 in Loppersum. Ook is hier ruimte om zich om te kleden. De inschrijving voor de jeugdloop vindt plaats tussen 17.00 en 17.45 uur. De inschrijving voor de recreatieve en wedstrijdloop van de vijf en tien kilometer vindt plaats tussen 17.00 en 18.30 uur. Deelname is niet gratis. Meer info is te vinden op de site van MFAC Loppersum (foto: Maaike de Jong).

No Replies to "16e Torenloop en 'NulpuntNul-estafette' in Loppersum"