Jeugdtoernooi SV Bedum weer groot succes

Op de velden van SV Bedum is weer het Klaverblad Verzekeringen Jeugdtoernooi gehouden. Na maanden van voorbereiding was het toch weer een beetje spannend of alles wel goed zou verlopen. Daar hoefde de organisatie zich echter geen zorgen over maken. Alles was tot in de puntjes geregeld en ze hadden zelfs de weergoden op hun hand. Tus Wahnbek uit Duitsland, dat met zes teams kwam opdraven, zorgde voor het internationale tintje van dit tweedaagse evenement waar de thuisclub uiteraard ook rijkelijk vertegenwoordigd was.

Wordt alles op de vrijdag voorafgaand aan het toernooi geleverd? Is alles verdeeld, ingepakt, schoon gemaakt en klaar gezet? Want op zaterdag gaan we los. Allemaal vragen die vooraf opdoemden, maar al snel van ene uitroepteken voorzien konden worden. Vanaf zaterdagochtend half zeven waren de eerste mensen al op het sportpark om er voor alle spelers, leiders en bezoekers weer een mooi toernooi van te maken. Kantine- en snackwagenvrijwilligers, schoonmakers van de Walking Football, verkeersbegeleiders, EHBO, spelleiders, scheidsrechters, wedstrijdleiders een wedstrijd coördinator en mensen die inzetbaar waren voor hand- en spandiensten. Er kwam heel wat bij te kijken om alles soepel te laten verlopen. En dat gebeurde dan uiteindelijk ook. De belangstelling was weer groot. Er waren veel teams uit verschillende provincies aanwezig. Clubs van dichtbij zoals Winsum, DVC Appingedam, Omlandia en bijvoorbeeld SC Scheemda, maar ook verenigingen zoals Leeuwarder Zwaluwen, ONS Sneek, De Tubanter, FC Zuidlaren, SV United Rotterdam en natuurlijk TuS Wahnbek.

Zaterdagochtend was de jongste jeugd aan de beurt. Spelers van JO7, JO8 en JO9 en daarna JO13 lieten zich van hun beste zijde zien. Na het middaguur kwamen alle JO10-, JO11- en JO-12-teams en MO15 in de wei. Als afsluiting van een lange voetbaldag was het daarna aan de JO15 en JO17 om te laten zien wat ze in huis hadden. In totaal kwamen er ongeveer 1700 jeugdige voetballers en voetbalsters in actie zijn, verdeeld over zo’n 170 teams.  Na afloop kregen alle teams een beker en alle spelers (tot en met de JO-12-teams) een medaille.

De poulezeges gingen in de diverse klassen naar Tus Wahnbek, SIOS, Omlandia, HFC ’15, Gorecht, Lycurgus, het zeer ruim vertegenwoordigde Zuidhorn, Helpman, HSC, Gomos, Wildervank, SC Scheemda, Burgum, RWF, FC Zuidlaren, De Sweach, Drachten, Waterwijk (Almere) en SV United Rotterdam.

Op zondag was de divisie- en hoofdklasse aan de beurt. Op deze dag streden de JO13-1, JO15-1 en  JO17-1 teams om de hoogste eer. Het weer was ronduit tropisch. De temperatuur steeg tot rond de dertig graden. Er was echter voor een waterpunt gezorgd zodat iedereen vaak zijn of haar bidon kon vullen. Na afloop was er een beker voor de nummers een tot en met drie van elke poule en per poule werd ook een Fair Play-bokaal uitgereikt. In de categorie JO13 ging GVAV Rapiditas er met de eerste plaats vandoor. CVV Achilles uit Enschede deed dat in de categorie JO15. Bij de JO17 wist thuisclub SV Bedum de finale te halen, maar daarin verloor men uiteindelijk van De Tubanters uit Enschede.

De organisatie kijkt terug op twee prachtige dagen. De toernooicommissie SV Bedum bedankte na afloop iedereen die aan het slagen van het jeugdtoernooi heeft bijgedragen. ‘Alleen samen kunnen we een toernooi van deze omvang neerzetten. Dus graag tot volgend jaar’, luidden de slotwoorden na een weekend vol voetbalplezier.

 

 

No Replies to "Jeugdtoernooi SV Bedum weer groot succes"