Kunstgrasveld vijfdeklasser KRC ligt op zijn plek

Vele handen maken licht werk, waar een kleine club groot in kan zijn. Het zijn clichés, maar in het geval van KRC kloppen ze wel. Komend seizoen gaat men in de vijfde klasse spelen en een flinke opwaardering van het Kantster sportpark was eigenlijk wel op zijn plaats. De club trad in overleg met de gemeente Hogeland en die stelde een bedrag van 600.000 euro beschikbaar om de vereniging een toekomstbestendig alternatief te bieden. 

Er moest ook wel wat gebeuren, want het oude oefenveld wordt door aannemers als bouwweg gebruikt voor de versterkingsoperatie in het dorp. Daardoor werd het trainingsveld min of meer weggenomen en kreeg het hoofdveld teveel te verduren. In eerste instantie zou achter het hoofdveld een half kunstgras trainingsveld worden neergelegd, maar uiteindelijk besloot de gemeente om het hoofdveld helemaal te vervangen.

De voorbereidingen voor de aanleg van het kunstgrasveld waren in mei al gestart, nadat vrijwilligers eerst alle reclameborden en de oude dug-outs haren weggehaald. Die gaan overigens, vanwege de goede verstandhouding, naar Noordpool UFC. ‘We gaan heel goed met elkaar om en hebben daar afgelopen seizoen vaak mogen trainen omdat ons veld er uit lag. Dus dit vinden we dan wel een mooi gebaar. Zo kan het ook in deze soms harde voetbalwereld’, vertelt Johan de Keijser namens KRC. Een week geleden werd een begin gemaakt met de aanleg van de groene grasmat. Na een week hard werken kon men het resultaat aanschouwen. De finishing touch vindt de komende dagen plaats, daarna plaatst men hekken om het veld en worden de dug-outs geïnstalleerd. De oplevering van het veld staat gepland voor vrijdag 14 juli. Op zaterdag 19 augustus wordt de eerste oefenwedstrijd op het nieuwe veld gespeeld. Tegenstander is dan Meedhuizen, dat zomaar een competitiegenoot van KRC kan gaan worden.

No Replies to "Kunstgrasveld vijfdeklasser KRC ligt op zijn plek"