BMX-er Luca de Rooy (11) uit Zeerijp naar Europese titelstrijd

BMX-er Luca de Rooy uit Zeerijp is zondag als vierde van Nederland geëindigd tijdens de nationale kampioenschappen BMX in Venlo. Als gevolg daarvan vertrekt hij binnenkort naar het Franse Besançon om deel te nemen een het Europees kampioenschap. De wedstrijden worden komend weekeinde verreden. De nog maar 11-jarige Riepster is er helemaal klaar voor. Hij zit al vanaf zijn tweede levensjaar op een BMX. Amper twee jaar later ging hij voor het echte werk en mocht vanaf dat moment ook aan wedstrijden meedoen.

De jongeling reed aanvankelijk alleen maar in de regio, maar inmiddels rijdt het lid van Fivelcrossers uit Appingedam al een aantal jaren op nationaal en internationaal niveau. In 2019 werd hij negende van de wereld en vorig jaar fietste hij in Frankrijk naar de 21e plek van de wereld tussen alleen maar toppers in zijn leeftijdsgroep. Samen met vader Raymond reist hij eind deze week af naar Besançon. Hier rijdt hij met honderd leeftijdsgenoten op zondag voor het kampioenschap. Zijn moeder en twee oudere broers Milan (13) en Dino (18), die overigens ook beiden op een BMX hun rondes rijden, zullen de wedstrijden via de livestream volgen. Het beloven volgens de ouders van Luca weer leuke en bovenal spannende races te worden want alleen de beste zestien Nederlandse rijders per leeftijdsklasse en rijders uit de hele wereld plaatsen zich voor deze wedstrijden. In augustus vertrekt de familie De Rooy zelfs naar het Schotse Glasgow, want daar vinden de wereldkampioenschappen plaats. Het is nog even afwachten of de broers De Rooy daar alle drie zullen starten.  De 15-jarige Nick Homan uit Ten Boer gaat eveneens naar het WK.

No Replies to "BMX-er Luca de Rooy (11) uit Zeerijp naar Europese titelstrijd"