Prima prestatie Simone Binnema in Loppersum

Met een derde plaats bij de vrouwen 50  kwam Simone Binnema uit Eenrum zaterdagavond in Loppersum namens de Loopgroep Artemis uit Winsum goed voor de dag tijdens de Lopster Torenloop. Artemis telde bij deze editie slechts vijf deelnemers, waarvan er drie op de 10 en twee op de 5 kilometer van start gingen. Dit had te maken met het jubileumfeest in het kader van het 25-jarig bestaan van Artemis op dezelfde avond in Winsum.

Op de 10 kilometer bij de vrouwen 50, bestaande uit twee ronden van 5 kilometer, werd Binnema evenals vorig jaar verdienstelijk derde achter Marjan Helmantel (Eelde) en Elise Kool (Loppersum) in een tijd van 47.58 minuten. Fanny Kaper uit Winsum noteerde bij de vrouwen senioren als zevende een tijd van 51.48 minuten. Ze verbeterde hiermee haar persoonlijk record op deze afstand met 1.39 minuten. Geert Jan Reinders uit Loppersum werd met een tijd van 1.01.17 uur als 21e bij de mannen 60 geklasseerd. Hein Kooi uit Westernieland liep voor de eerste keer een 5 kilometer onder de vlag van Artemis en finishte met een tijd van 23.33 minuten keurig als 12e overall in een veld van 84 deelnemers. Jeannet Bakema uit Loppersum finishte na 30.24 minuten als 55e.

No Replies to "Prima prestatie Simone Binnema in Loppersum"