Vier podiumplaatsen voor Loopgroep Bedum in Loppersum

Achttien atleten van de Loopgroep Bedum zijn afgelopen weekend in actie onder koelere omstandigheden dan afgelopen weken in actie gekomen tijdens loopevenementen in Loppersum en Apeldoorn. De meeste atleten kozen voor de zestiende editie van Lopster Torenloop te Loppersum. De omstandigheden waren uitstekend, zodat er maar liefst acht keer een persoonlijk record gelopen werd. Ook konden vier atleten op de hoofdafstand van tien kilometer het podium beklimmen.

Tweede plaatsen waren er voor Chris Ruigendijk bij de mannen 40 in een tijd van 38.48 minuten, voor Annemarije Souër bij de vrouwen senioren met 41.35 minuten en Peter Meijer bij de mannen 50 in 39.34 minuten. Edward Pechler stond naast Meijer een treetje lager op derde plaats met een tijd van 40.31 minuten. Voor Ruigendijk en Souër was het een nieuwe beste tijd en voor Souër was het eveneens een verbetering van haar eigen clubrecord. Nieuwe beste tijden werden ook gelopen door Alwin Kruijt Spanjer (39.49), Wilco Huiskens (41.10), Jorien Zwart (47.31), Miranda van der Molen (52.59), die samen met tempomaker Cor Klomp liep en Ingrid de Boer (55.58). Wineke Snippe, samen met tempomaker Erna Klomp, liep voor het eerst binnen het uur en kwam na 59.42 minuten binnen. De tien kilometer werd ook voltooid door Peter Pettinga in 42.38 minuten en Nienke Heijs in 52.43 minuten. De vijf kilometer werd gelopen door Tina Bosker in 30.27 minuten, Sander de Vries in 33.17 minuten en Anke Bijma in 38.55 minuten.

Alex Oskam ging voor zijn zesde (ultra)marathon van dit jaar van start in de Midzomermarathon in Apeldoorn. In deze kleinschalige marathon (42,2 kilometer) werd Oskam tijdens zijn race de verkeerde kant uitgestuurd, waardoor hij (net als andere lopers) ruim zeven kilometer meer liep dan de bedoeling was (49,4 kilometer). De marathonafstand in het parcours bereikte hij in 3.35.24 uur en dat was een nieuwe beste tijd. De meet passeerde hij pas na 4 uur en 15 minuten. Op bovenstaande foto van Melle van der Meer de deelnemers aan de Lopster Torenloop met onder andere Chris Ruigendijk (105) en Annemarije Souër (402).

 

 

No Replies to "Vier podiumplaatsen voor Loopgroep Bedum in Loppersum"