Atleten Loopgroep Bedum verleggen grenzen

Voor de liefhebbers van de lange afstanden was het weer smullen geblazen. Atleten van de Loopgroep Bedum wisten er in ieder geval wel raad mee. Harmen Stam nam op zaterdag deel aan de eerste editie van de Zomer Marathon in Leeuwarden en wist daar een derde plaats te bemachtigen. In de eigen provinciale hoofdstad kwam eveneens een aantal LB-ers in actie tijdens de ‘Kardingebultra.’

Stam werd met de bus in Harlingen afgezet en moest lopend de marathonafstand (42,2 kilometer) naar Leeuwarden zien te overbruggen. Hij ging voortvarend van start, maar na dertig kilometer kreeg hij van de man met de hamer een stevige hongerklop. Desondanks wist hij zijn prima eindtijd van 3.07.55 uur veilig te stellen. Het was voor hem een nieuwe beste tijd en tevens een derde plaats overall op de marathon. Sander de Vries voltooide in Leeuwarden 6,1 kilometer in 41.36 minuten.

In de tweede editie van de ‘Kardingebultra’, een 24-uurs wedstrijd met start zaterdagmiddag namen Bram Wubs en Chris Ruigendijk deel aan de solorace. Het duo Wilco Huiskens en Remko van der Sluis wisselden elkaar elk uur af. Deze wedstrijd is een afvalrace, want als je na het hele uur niet op tijd terug bent van de ronde van 6,706 kilometer, met daarin opgenomen de 32 meter hoge Kardinger Bult, dan val je af. Elk hele uur vindt een herstart plaats. Wubs en Ruigendijk liepen beiden gedurende vijftien uur,(met elk uur een kwartiertje rust, een totale afstand van 100,6 kilometer. Voor beiden was het de eerste keer dat ze een afstand van meer dan 100 kilometer wisten af te leggen. Huiskens en Van der Sluis liepen beiden zeven ronden met een totale afstand van 46,9 kilometer. Voor Van der Sluis was dit een nieuwe verste afstand. Op bovenstaande foto van Peter van der Hulst lopen Bram Wubs (19) en Chris Ruigendijk (12) in de eerste ronde na de start op Kardinge. Rechts op de foto atlete Hinke Schokker, die de 24-uurs wedstrijd voor de tweede keer wist te winnen en Johan Lek (43). De foto is gemaakt door Peter van der Hulst.

No Replies to "Atleten Loopgroep Bedum verleggen grenzen"