Twee wereldkampioenen Taekwon Do Academie Jan Ekema

De strijd om de wereldtitels in het Engelse Coventry is voor de Academie van Jan Ekema uit Appingedam bijzonder succesvol verlopen. Men viel maar liefst zes keer in de prijzen en er konden twee wereldtitels mee naar huis worden genomen. Die eer viel te beurt aan Ghilaisha Buurmeijer en Sharyl van Wijk (zie foto). Het toernooi was verdeeld over drie dagen en telde tweeduizend deelnemers uit achttien landen. Een kleine drieduizend toeschouwers volgden de verrichtingen van de sporters op de voet.

Ghilaisha Buurmeijer stond bij de meisjes rode band echt in de vechtmodus. Met een verbeten gezicht nam ze het op tegen haar tegenstanders en wist na vier rondes de finale te bereiken. Ze was kennelijk helemaal op stoom gekomen tijdens de voorgaande gevechten, want ze gaf haar tegenstander in de finale geen schijn van kans en won met maar liefst 22-4. Sharyl van Wijk had zich bij de dames op vijf onderdelen ingeschreven, maar vooral haar zinnen gezet op de mooie kampioensbelt die bij het sparren op de winnaar lag te wachten. Het lukte haar met het punt stop sparren om wereldkampioen te worden en mocht dan ook de felbegeerde belt in ontvangst nemen. Met de muziektuls, de (gewone) tuls en het doorgaand systeem sparren werd ze tweede. Ook vormde ze met een deelneemster uit Wales en een Schotse een gecombineerd team om deel te nemen aan het TAG team sparren. Hiermee werden ze derde en daarmee was de vijfde prijs voor haar ook binnen.

Patrick van Wijk wist door zijn goede voorbereiding de finale te bereiken in de executive  heren klasse. Hij was echter niet opgewassen tegen de negenvoudige kampioen uit Engeland en moest genoegen nemen met een tweede plaats. Ghilano Buurmeijer streed in een grote poule van 48 deelnemers om de titel en behaalde een mooie vijfde plaats bij de junioren jongens.

Na een lange afwezigheid op het wedstrijdvlak, nam Anna Ekema weer deel bij de executive dames/stijlpatronen (tuls). In de voorronde  met 43 andere dames wist ze een eerste plaats te behalen, maar in de finale verliep het niet naar wens. Ze werd uiteindelijk vijfde. Sylvian van Wijk, Ezra Oorlog en Lennart Blauw behaalden geen prijs. Ze strandden in de kwartfinale maar konden toch terugkijken op goed toernooi. Anna Ekema was als coach zeer tevreden met de behaalde resultaten.

No Replies to "Twee wereldkampioenen Taekwon Do Academie Jan Ekema"