Grunneger Olympics bij tafeltennisclub Midstars

Er moest een regionaal Special Olympics-toernooi komen en daarvoor leek het begin van deze maand een mooie uitdaging. Door omstandigheden kon een en ander echter niet doorgaan. Om voor de G-sporters toch een tafeltennistoernooi te houden, besloten Gert Stulp, Gert Jan Huiskes, Wouter Fokkens en Feike Tuinhof onlangs een eigen Grunneger Olympics-toernooi bij hun eigen TTV Midstars in Middelstum t organiseren. De vereniging stelde de zaal/kantine beschikbaar. Huiskes, als ervaren toernooileider, was bereid de organisatie van het toernooi op zich te nemen inclusief het regelen van de bekers, de indeling en dergelijke zaken. Fokkens en Tuinhof ondersteunden met het regelen van uitnodigingen voor de G-sporters/Unified-spelers.

Nadat alle voorbereidingen waren getroffen, konden de deelnemers zich in Middelstum verzamelen in de kantine van TTV Midstars. Onder het genot van een kop koffie of thee werd iedereen welkom geheten. De meeste spelers kwamen van relatief dichtbij rondom Middelstum, maar er was ook een deelnemer uit Dalfsen van de partij. Even na tien uur werd in de sportzaal uitleg gegeven hoe het Unified dubbeltoernooi gespeeld zou worden, welk dubbel in welke poule zou deelnemen en en wat de regels hierbij waren. In dit geval werden het drie poules met elk vier teams.

In poule C had het dubbel Wietske Spek samen met Andy Behsara relatief gemakkelijke wedstrijden. Ze hoefden maar een set af te staan en wonnen alle overige sets. De punten werden met mooie partijen uiteindelijk verdeeld en zo behaalden Wietske Spek en Andy Behsara de eerste plek.

In poule B waren Hanna de Vries en Sem Dijk te sterk voor de overige dubbels. Ze behaalden drie punten door alle wedstrijden te winnen. Hessel Raatjes en Tamme Beenes kwamen nog wel dichtbij, maar verloren van Dave/Majeed waardoor ze tweede werden. Het dubbel Dave/Majeed zou als derde eindigen. In deze groep werden van de zes partijen zelfs drie vijfsetters gespeeld.

In Poule A bleek de combinatie van Gert Jan Stolte met Flip Valero voor de andere dubbels te sterk. Er waren hier vier van de zes wedstrijden waarbij er in de vijfde set pas de beslissing kon vallen wie de partij zou winnen. Het koppel Gert Jan Stolte/Flip Valero moest hier ook twee van spelen en wist deze te winnen. De eerste plaats was dan ook voor dit duo. In alle poules stond het plezier in het spelen van deze dubbels voorop en dat kon je merken door de vele lachende spelers. De prijzen van het Unified dubbel toernooi werden even na het middaguur uitgereikt door voorzitter Jan Blaauw van De Brug Noord. Peter Baten had voor elke deelnemer nog een bidon beschikbaar gesteld als extra cadeau naast de beker/medaille die de sporters kregen.

Voor aanvang van de enkelspelen genoot iedereen van de eigen gemaakte soep en broodjes en gaandeweg de middag vonden ook de in eigen beheer geregelde en warm gemaakte gehaktballen hun weg naar de hongerige magen. Nadat de inwendige mens was verzorgd, begonnen de teams vol strijdlust aan de poulewedstrijden van het enkelspel. Door de zonwering was de zaaltemperatuur goed in de hand gehouden en konden de sporters ook in de middag nog voldoende speltactiek en speelplezier laten zien en nog vijfsetters spelen. In poule C lukte het Richard Muller nu wel om de eerste plaats te behalen door alle vier partijen te winnen en dus een mooie beker mee naar huis te nemen. Hij werd op de gevolgd door Karin Roede die als tweede drie partijen wist te winnen. Willem Pot eindigde als derde. Hij mocht een beker voor de Brug Stad mee naar huis nemen.

In Poule B waren Hessel Raatjes en Hanna de Vries niet in staat om Dave Brontsema, die zijn eigen spel wel beneden peil vond, van de eerste plek af te houden. De spelers waren goed aan elkaar gewaagd omdat het merendeel twee punten kon behalen. Ook eindigden veel duels in 11-9 of 12-10, waardoor de spanning er vol op stond. Brontsema kon uiteindelijk toch de eerste prijs in ontvangst nemen. In poule A behaalde Gert Jan Stolte de meeste punten (3) en werd daarmee eerste. Hij was wederom te sterk voor Louis Kurvers die twee punten wist te behalen. Bram Steen en Jeffrey Bosma eindigden op de derde en vierde plaats. Na afloop van de sportieve activiteiten werd er gezamenlijk opgeruimd. De eerste editie van de Grunneger Olympics kon zondermeer geslaagd worden genoemd en verdient zeker navolging.

No Replies to "Grunneger Olympics bij tafeltennisclub Midstars"