Annemarije Souër noteert clubrecord in Ulrum

Tien atleten van de Loopgroep Bedum hebben deelgenomen aan de jubileumeditie van de Halve Marathon Lauwersoog-Ulrum. Gedurende de gehele wedstrijd bleef het zaterdag droog. Er stond een pittige wind en het voelde drukkend warm aan. Maar de 500 deelnemers genoten van een goed georganiseerde 30e editie. Op de hoofdafstand, de halve marathon (21,1 kilometer) had Annemarije Souër van Loopgroep Bedum snode plannen.

In de clubgenoten Harmen Stam en Edward Pechler had ze prima tempomakers met als doel om het clubrecord vrouwen 35 te kraken. Het zou geen gemakkelijke klus worden, want daarvoor was een enorme verbetering van haar beste tijd noodzakelijk. Souër, tevens voorzitter van de Bedumer Loopgroep, die in een blakende vorm verkeert, kwam de laatste zware vijf kilometer goed door. Mede door het uitstekende werk van haar tempomakers. Daardoor slaagde ze in haar missie en de tijd van 1.31.31 uur betekende een nieuwe beste tijd en een verbetering van het clubrecord dames 35 met 78 seconden en tevens goed voor de vierde plaats bij de dames senioren. Stam en Pechler lieten haar keurig voorgaan en kwamen twee seconden later over de meet in 1.31.33 uur.

Ben Stellingwerf was de snelste LB-er op deze afstand met 1.24.17 uur, waarmee bij als vierde bij de mannen 40 over de eindstreep kwam. Erik van Dijken lijkt zijn blessureleed achter zich gelaten te hebben getuige zijn prima tijd van 1.32.30 uur. Nieuwe beste tijden werden ook gelopen door Alex Oskam (1.38.39) en de debuterende Melle van der Meer (1.46.43). Jan Schipper stond na zes jaar weer eens aan de start van een wedstrijd. Hij keek er tevreden op terug met een tijd van 1.48.29 uur. Op de tien kilometer kwamen Paul van Snick en Sander de Vries uit. Van Snick verbaasde zichzelf met een tijd van 45.41 minuten. De Vries kwam boven het uur binnen in 1.08.22 uur. Op bovenstaande foto van Evelyn Schipper wordt Souër geflankeerd door de tempomakers en clubgenoten Edward Pechler (links) en Harmen Stam.

No Replies to "Annemarije Souër noteert clubrecord in Ulrum"