Artemissers op dreef tijdens 30e editie Lauwersoog-Ulrum

Een drietal vrouwen van de Winsumer Loopgroep Artemis kwam zaterdag uitstekend voor de dag op de tien kilometer van de Halve Marathon Lauwersoog-Ulrum. Simone Binnema uit Eenrum werd eerste bij de vrouwen 50. Inge Verschoor uit Winsum behaalde een tweede plaats bij de vrouwen 40 en Jeannet Bakema uit Loppersum werd net als vorig jaar eerste bij de vrouwen 60. Verder waren er nog een negental aansprekende resultaten op de halve marathon.

De 30e editie van Lauwersoog-Ulrum, onder aanvoering van het nieuwe en verjongde bestuur, is een groot succes geworden. Met totaal 563 gefinishte deelnemers, waaronder 446 op de halve marathon en 117 op de 10 kilometer, was men zeer tevreden. Dit aantal betekende een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Onder de deelnemers bevonden zich talrijke vakantiegangers uit binnen- en buitenland. Het weer was de deelnemers deze editie gunstig gezind. Het was droog, de temperatuur aangenaam en de deelnemers hadden de wind grotendeels in de rug. De halve marathon is een wedstrijd in lijn, dat wil zeggen van punt naar punt. De deelnemers werden met de bus naar de startplaats in de haven van Lauwersoog gebracht. Het parcours volgde het Nationaal Park Lauwersmeer om via het vissersdorp Zoutkamp en het pittoreske Niekerk uiteindelijk bij café Neptunus in Ulrum te finishen.

Artemis telde op de halve marathon negen deelnemers. Ricardo Damminga uit Baflo was hiervan de snelste. Zijn tijd van 1.33.48 uur was goed voor 33e plaats bij de mannen senioren. Bij de mannen 40 eindigden de Winsumers Willem Hofman (1.49.36) en Eric Verschoor (1.58.05) als 36e en 47e. Verschoor liep zijn eerste halve marathon onder de vlag van Artemis. Bij de mannen 50 noteerden Johan Vonck uit Garnwerd en Wim Ammeraal uit Leens tijden van 1.44.58 uur en 1.50.08 uur. Zij klasseerden zich hiermee als 24e en 39e. Voor Han Korhorn uit Kloosterburen, Koos Durenkamp uit Winsum en Geert Jan Reinders uit Loppersum werden bij de mannen 60 als 38e, 50e en 53e tijden van 1.59.10 uur, 2.19.04 uur en 2.33.07 uur geklokt. Grietje Dijkmans uit Winsum, begeleid door de 79-jarige Koos Durenkamp (zie foto), werd met een tijd van 2.19.05 uur achtste bij de vrouwen 60.

Op de 10 kilometer met een parcours in en rond Ulrum stonden drie succesvolle Artemis-vrouwen aan de start. Simone Binnema won met overmacht bij de vrouwen 50 in 48.03 minuten. Bij de vrouwen 40 verraste Inge Verschoor met een tweede plaats in 56.43 minuten. Zij verbeterde haar persoonlijk record op deze afstand met maar liefst 5.08 minuten. Jeannet Bakema uit Loppersum werd evenals vorig jaar eerste bij de vrouwen 60. Haar tijd was 1.03.39 uur (foto: Herman Rinket).

No Replies to "Artemissers op dreef tijdens 30e editie Lauwersoog-Ulrum"