Interessante en loodzware competities amateurvoetbal

Het wedstrijdschema voor het seizoen 2023/2024 is bekend. De clubs weten waar ze aan toe zijn en welke tegenstander ze wanneer treffen. De 4e Klasse E en de 5e Klasse D van de zaterdagamateurs staan bol van de derby’s, maar dat kan ook haast niet anders omdat het overgrote deel van de clubs uit de regio afkomstig is. In 5E zijn alleen SIOS en Noordwolde vertegenwoordigd. Beide clubs hadden graag een plaats in de ‘regionale klasse’ ingenomen, maar dat bleek volgens de voetbalbond niet mogelijk. In de hoogste drie klassen vinden we slechts drie vertegenwoordigers terug en met voetbalbolwerken als Delfzijl en Appingedam is dat erg mager. In 5F zien we de nieuwelingen VVSV ’09 uit Ulrum en KRC uit Kantens terug. Bij de zondagamateurs geldt dat voor Usquert in 5C.

In de opgedeelde 1e Klasse J van het zaterdagvoetbal begint vv Winsum met een uitwedstrijd tegen SVBO uit de Emmer wijk Barger-Oosterveld. Een klasse lager (2J) gaat SV Bedum met de nieuwe trainer Leudi Stoepman naar Groningen om daar tegen de gelijknamige club de competitie te openen. Derdeklasser SC Loppersum begint in 3C eveneens met een uitwedstrijd en wel tegen SV Lycurgus. In 4D spelen degradant Noordwolde en SIOS de openingsronde op eigen veld tegen respectievelijk Amicitia VMC en promovendus vv Westerkwartier. Het duurt tot begin december alvorens Noordwolde en SIOS voor de eerste keer tegenover elkaar staan. Dat zal op zaterdag 2 december in Sauwerd het geval zijn.

En dan de 4e Klasse E. Daar lijkt iedere competitieronde zo’n beetje verzekerd van spektakel. Met de gedegradeerde clubs NEC Delfzijl en Omlandia mag deze klasse wel als de meest zware competitie in de regio worden omschreven. NEC Delfzijl gaat voor het openingstreffen van het seizoen op bezoek bij promovendus ZEC in Zandeweer. Wie een dergelijke ontmoeting enkele jaren geleden had durven voorspellen en er op gewed zou hebben, was nu waarschijnlijk spekkoper geweest. Maar wat te denken van de krachtmeting tussen kampioen SC Scheemda en het bezoekende DVC Appingedam? Of bijvoorbeeld Holwierde, dat in eigen huis ook een kampioen ontvangt en wel het RZ Baflo van deeltijdtrainer Willem Kluin.

Het derby-gevoel overheerst ook in 5D, waar twee nieuwelingen kunnen worden begroet. Het Kantster KRC en VVSV ’09 uit Ulrum maken namelijk weer hun opwachting in het standaardvoetbal. KRC gaat op bezoek bij Stedum en VVSV ’09 reist naar Warffum om het tegen de ‘kanaries’ op te nemen. De eerste keer dat de twee herintreders elkaar ontmoeten is tijdens de achtste speelronde, als KRC als gastheer fungeert op het fonkelnieuwe kunstgrasveld van het Sportpark De Kooi aan de Bredeweg in Kantens. In 5E is het Garmerwolder GEO de enige regionale afgevaardigde. De ploeg van trainer Leendert Nieborg neemt het bij de start van de competitie op tegen Asser Boys en speelt een week later thuis tegen Glimmen. In de laagste klasse van het zaterdagvoetbal (5F) zal het Oostwolder VVS ongetwijfeld een nieuwe poging willen doen om hoog te eindigen. Men begint met een thuisduel tegen Bargeres. De andere regionalen in deze klasse zijn Wagenborger Boys en Oldambtster Boys. Verenigingen die steevast in de onderste regionen terug zijn te vinden. De Wagenborgers, onder leiding van de nieuwe trainer Elle Smit, beginnen op eigen veld tegen CEC uit Emmer Compascuum. Oldambtster Boys gaat bij BATO op bezoek. In de vierde speelronde (14 oktober) staat in Nieuw-Scheemda het treffen tussen Oldambtster Boys en Wagenborger Boys op de rol.

Op de zondag is Siddeburen in 4C de hoogst spelende regionale vereniging. Afgelopen seizoen wist men het tot in de nacompetitie te schoppen met trainer Peter Poort. Die heeft zijn plaats in de dug-out afgestaan aan Arie Hartman. De Siddebuursters beginnen het seizoen met ene uitduel tegen PJC en spelen een week later op eigen veld tegen Drieborg. Een stapje lager vinden we in 5C een viertal ploegen die we volgen. Onder hen bevindt zich Usquert, dat het andermaal gaat proberen. Op de eerste speeldag neemt men het op tegen Farmsum. Yde de Punt fungeert als gastheer van Kloosterburen, de tweede ploeg waarmee Willem Kluin opnieuw tot succes zal proberen te komen. Het Woldendorper WEO speelt op eigen veld de opening tegen Bellingwolde en het SV Woltersum van oefenmeester Adem Secer gaat op bezoek bij Groen Geel. De buren Farmsum en WEO ontmoeten elkaar al in de derde speelronde op het Woldendorper sportpark. Een week later gaat WEO op bezoek bij SV Woltersum. Op de eerste zondag van november ontvangt Farmsum tegenstrever Kloosterburen en gaat WEO op puntenjacht naar Usquert.

Er valt kortom weer voldoende te genieten langs de diverse amateurvelden. Wilt u het hele programma doorbladeren van alle vertegenwoordigende verenigingen. Kijk dan op ons volledige wedstrijdprogramma. KLIK HIER….

No Replies to "Interessante en loodzware competities amateurvoetbal"