KRC klopt Oldambtster Boys en verliest van Meedhuizen

Nieuwkomer KRC uit Kantens heeft op het eigen fonkelnieuwe kunstgrasveld en oefenwedstrijd tegen competitiegenoot Meedhuizen verloren. De mannen van trainer Bob Mulder hadden het moeilijk tegen de compact spelende ploeg van oefenmeester Johan de Keijser, maar wisten het verschil uiteindelijk wel te maken. Na het laatste fluitsignaal konden de gasten een 1-3 zege laten noteren.

Oefenwedstrijden zijn over het algemeen niet meer dan wat ze zijn. Je probeert als club wat uit in de aanloop naar de competitie. Voor KRC ligt dat allemaal wat anders. Men is vanuit de reserveklasse teruggekeerd en dan is het weer even wennen aan het standaardvoetbal. En dus was het wel aardig om te zien hoe de ploeg er voor zou staan. Midweeks had KRC al tegen Oldambtster Boys gespeeld. Het duel met de Nieuw-Scheemders, die in dezelfde klasse (5F) uitkomen als Wagenborger Boys, werd met 4-2 gewonnen. Voor KRC scoorden Stef Oosterhuis (2). Bernard van der Helm en René Wijpkema. Voor zaterdag hadden de gastheren zich niet meteen de gemakkelijkste opgave toebedeeld, want competitiegenoot Meedhuizen kwam op bezoek bij de Kantens Rottum Combinatie.

Qua ingespeeldheid, sterkte en technisch surplus was op voorhand wel duidelijk dat KRC er een hele kluif aan zou krijgen om Meedhuizen van zich af te houden. Het was dan ook niet vreemd dat de gasten de betere van de twee ploegen waren en veel meer balbezit hadden. Toch moesten de Meedhuizers zich behoorlijk inspannen om het hecht opererende blok van de thuisclub uit elkaar te spelen. Het duurde tot aan de 35e minuut alvorens men een gaatje had weten te vinden. Min of meer bij toeval viel de bal tussen de benen van Jelmar Christiaans door voor de voeten van Brian Vijsma. Die besloot nieuweling Michel Bulten te laten afdrukken en dat betekende 0-1. Die stand zou tot aan de thee in het broeierig warme Kantens niet meer veranderen.

Met de nodige personele wisselingen binnen de lijnen werd het tweede bedrijf begonnen. Het spelbeeld veranderde niet echt. De gasten deelden wel speldenprikjes uit, maar wist KRC niet echt in verlegenheid te brengen. Meedhuizen werd ter hoogte van de zestien meter opgevangen en dus bleef de magere voorsprong lange tijd staan. Tot aan de 69e minuut, toen een steekpass op Jelmar Christiaans tot de 0-2 leidde. De moegestreden Kantsters hadden zich dapper geweerd, zagen de brandstoftank langzaam maar zeker leeg lopen en kregen vijf minuten na de verdubbeling van de score ook nog een derde goal om de oren. Een prima steekpass van Roy de Groot werd door Kevin Reiffers op de juiste waarde getaxeerd: 0-3.

KRC probeerde het nog wel. Een vrije trap smoorde in de groenwitte muur en in de allerlaatste seconden mochten de gastheren nog een corner nemen nadat er niet al te best was verdedigd. Het leer belandde voor het doel van de ingevallen goalie Martias Roossien, werd niet bijster goed verwerkt en vervolgens door Martin Swart tot doelpunt gepromoveerd: 1-3. Dat was ook meteen de eindstand.

Aan de zijde van KRC was men ondanks het verlies tevreden. Johan de Keijser: ‘We wisten ze heel lang bij ons doel weg te houden. Ze hadden moeite met ons compacte spel. Uiteindelijk werd het in de slotfase erg zwaar omdat het warm was, de conditie mee ging spreken en er wat pijntjes waren. Verder misten we een vijftal spelers, maar dat heeft iedereen in deze periode. Ik ben echter van mening dat we het goed hebben gedaan tegen een ploeg die ik zeker in de top drie verwacht en misschien wel om het kampioenschap zal meedoen. Wij komen van ver uit de reserveklasse en zijn heel blij met waar we momenteel staan. We gaan de komende tijd nog wel wat stappen zetten.’

Zijn collega Bob Mulder vond na afloop dat zijn ploeg had gedomineerd en vrijwel niets had weggegeven. ‘Op naar zaterdag’, waren zijn afsluitende woorden. Dan staat op het eigen sportpark het Musselkanaalster SETA tegenover zijn ploeg. KRC speelt dan ook een thuiswedstrijd en wel tegen het in de 3e reserveklasse uitkomende SV Bedum 3 (foto: Aleksandra Bonthuis).

No Replies to "KRC klopt Oldambtster Boys en verliest van Meedhuizen"