Clement Chobeau opnieuw winnaar Top 20 Middelstum

Voor de liefhebbers van de tafeltennissport was het afgelopen weekend twee dagen smullen in Middelstum. Zaterdag werd een teamtoernooi gehouden in de tafeltennishal van Midstars en zondag was er het Top 20 individuele toernooi in de Hippolytushal.

Op beide dagen werd er op hoog niveau getafeltennist. Zaterdag kwamen TeamNL, het jeugdteam van TeamNL, een samengesteld Frans team en KlimaatgroepStars in actie. Het team dat over de hele dag de meeste partijen zou winnen, was de winnaar van de Midstars-bokaal. Met name de wedstrijd tussen TeamNL en KlimaatgroepStars was er eentje om in te lijsten. TeamNL speelde met Nederlands kampioen Barry Berben en Kas van Oost, die onlangs derde werd bij de Europese jeugdkampioenschappen in Oostenrijk. Het KlimaatgroepStars-trio Clement Chobeau, Colin Rengers en Alexis Douin, die een goede indruk maakte, wisten knap met 3-2 van de Nederlandse topspelers te winnen. Beide teams wonnen de overige twee wedstrijden tegen het Franse samengestelde team en het jeugdteam van TeamNL. Omdat KlimaatgroepStars tegen het jeugdteam van TeamNL met 3-2 had gewonnen en TeamNL datzelfde team met 5-0 wist te kloppen, werd TeamNL winnaar van de Midstars-bokaal. De dag wordt afgesloten met een gezamenlijke Chinese maaltijd in het clubhuis van Midstars.

Een dag later was de Hippolytushal het strijdtoneel voor de TOP20. Topspelers uit Frankrijk, Duitsland en Nederland streden om de hoogste individuele eer. De dag begon met vier poules van vijf spelers. Het deelnemersveld telde ook een tafeltennissende dame. Uit de vier poules gingen de beste twee spelers van iedere poule door naar de achtste finales. Bij deze beste acht spelers waren twee spelers van KlimaatgroepStars vertegenwoordigd, namelijk Clement Chobeau en Colin Rengers. Nieuwkomer Alexis Douin had tijdens de poulewedstrijden moeten opgeven wegens rugproblemen. Colin Rengers vond zijn Waterloo, ondanks goed tegenspel te hebben geboden, in het duel met Nederlands kampioen Barry Berben. Clement Chobeau wist wel tot de halve finale door te dringen. Daar trof hij in de Duitser Lukas Bosbach een lastige tegenstander. De beide kemphanen maakten er een spectaculaire wedstrijd van waarin beiden de overwinning voor het grijpen hadden. Uiteindelijk was het Chobeau die op beslissende momenten het beste zijn rust wist te bewaren. Bosbach werd in vijf games verslagen. In de andere halve finale versloeg Nederlands kampioen Barry Berben good-old Michel de Boer. De finale was daarmee gelijk aan die van een jaar eerder. Evenals in de teamwedstrijd van de dag er voor pakte de Fransman direct door en gaf de Nederlandse kampioen geen enkel uitzicht op een goed resultaat. Met een 4-0 overwinning ging de overwinning dan ook heel duidelijk naar de populaire Fransman die bij KlimaatgroepStars in de eredivisie opnieuw weer voor veel punten zal gaan zorgen.

Kort voor de finale werd de jeugd van Midstars bij het evenement betrokken. Zij konden, na de middag in de hal van Midstars tafeltennistraining te hebben gehad van Anne Vlieg, handtekeningen verzamelen van de toppers. De organisatie kijkt terug op twee geweldige tafeltennisdagen met tafeltennis van en heel hoog niveau. De Top 20 zal volgend jaar dan ook een vervolg krijgen.

No Replies to "Clement Chobeau opnieuw winnaar Top 20 Middelstum"