Dodelijk ongeval tijdens motorraces Eenrum

De 37-jarige Florian Niedermeijer uit Duitsland is zondagmiddag in Eenrum overleden na een zware crash met een motor met zijspan. De 46-jarige Duitser Marko Hundsrucker werd met ernstige verwondingen naar het UMCG in Groningen overgebracht.

De politie kreeg rond 15.20 uur een melding van een ernstig ongeval met een motor met zijspan op het evenemententerrein aan de Aagtsweg. Zowel de bestuurder als zijn passagier raakten daarbij ernstig gewond. De hulpdiensten rukten massaal uit, inclusief de traumahelikopter, maar voor het 37-jarige slachtoffer mocht dat helaas niet meer baten. De bakkenist overleed op de plek van het ongeval als gevolg van zijn verwondingen.

Specialisten van de politie doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval tijdens de Masters of Sidecars. Daarbij wordt eveneens gekeken naar beschikbare camerabeelden. Het kan zijn dat toeschouwers beelden hebben gemaakt van het ongeval. Als men die heeft, dan vraagt de politie om die via een tipformulier op de site politie.nl met hun te delen. ‘We proberen daarmee zo goed mogelijk in kaart te kunnen brengen hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren’, laat de politie weten. Meteen na het ongeval besloot de organisatie van het motorsportevenement dat de races niet zouden worden hervat.

Bakkeniste Sandra Mollema uit Delfzijl zegt een dag na het dramatische ongeluk behoorlijk onder de indruk te zijn. ‘Je doet er alles aan om de sport veilig te houden, maar dan zie je dat er altijd wat kan gebeuren. De meervoudig Europees kampioene beseft nu pas hoeveel geluk zij heeft gehad toen ze in 2019 zelf bij een zware crash betrokken was. Ze zag het ongeval op de Eenrumer piste voor haar ogen gebeuren. ‘Wat de precieze oorzaak is geweest zal onderzocht worden, maar feit is wel dat de bak al van de combinatie was losgekomen voordat hij in de boarding vloog. De combinatie werd daardoor stuurloos. Het is verschrikkelijk zoiets. In de twintig jaar dat ik nu in de sidecars actief ben is dit de derde keer dat er een dodelijk ongeval is gebeurd.’

Een etmaal na het noodlottige ongeval weet Mollema te vertellen dat Marko Hundsrucker de nacht redelijk goed is doorgekomen en dat zijn toestand ‘stabiel’ genoemd kan worden. Hij is vrijwel meteen na aankomst in het ziekenhuis aan zijn been geopereerd. De vele breuken in zijn gezicht worden nog onderzocht. Zijn vrouw en kinderen verblijven momenteel bij Sandra Mollema in huis en hebben te kennen gegeven dat ze met rust gelaten willen worden. Het medeleven gaat uit naar familie en bekenden van Florian Niedermeijer.

No Replies to "Dodelijk ongeval tijdens motorraces Eenrum"