Atletiekvereniging AV Fivelstreek viert jubileum

Atletiekvereniging Fivelstreek uit Delfzijl viert op 22 en 23 september haar 50-jarig bestaan. Het jubileum wordt groots gevierd. ‘Met een groepje van zeven leden zijn we een jaar geleden begonnen met de voorbereidingen’, vertelt Tineke Brondsema-Lalkens van de jubileumcommissie. ‘Met name de laatste weken zijn hectisch. Bijna iedere dag ben je wel even met de voorbereidingen bezig.’  Annemarie Visscher-Rijnsbergen vult haar aan door te stellen dat men dan ook een ‘mooi programma’ heeft weten samen te stellen.

Op vrijdag 22 september is de officiële opening door de wethouder van sport Jan Menninga. Daarna volgen vijftig rondjes hardlopen op de atletiekbaan en de overnachting van de jeugd op het sportpark. Op de zaterdag beginnen we met een olympische dag en sluiten we af met een feestavond. Tijdens de feestavond worden onder andere foto’s vertoond en natuurlijk herinneringen opgehaald. Met het jubileum kijkt de atletiekvereniging terug op de afgelopen vijftig jaar. ‘In 1973 werd op initiatief van Cris Vasse en Jaap Woudsma de vereniging opgericht’, vertelt Brondsema-Lalkens. ‘Cris Vasse heeft aangegeven aanwezig te zijn op het jubileum. In 1978 breidde de vereniging zich uit met een hardloopgroep. Inmiddels is de atletiekvereniging uitgegroeid tot een bruisende vereniging van meer dan tweehonderd leden en is men organisator van onder meer de Zeemijlenloop Delfzijl, Scholierenloop, Hardloop4Daagse, Onder aan Diek wedstrijd en de Pinkstertrail Delfzijl. Twee jaar geleden is het onderdeel frame running aan de vereniging toegevoegd.’

‘Daarnaast ben ik blij dat de jeugdafdeling groeiende is en de wedstrijden regelmatig bezocht worden’, aldus Visscher-Rijnsbergen. ‘De groei van de jeugdafdeling en het feit dat de Onder aan Diek wedstrijd een traditie is geworden, zijn voor mij hoogtepunten.’  Waarop Brondsema-Lalkens zegt: ‘We kijken met een goed gevoel naar de toekomst. Binnenkort wordt het clubgebouw uitgebreid, waar door de groei behoefte aan is.’ Naast de leden van AV Fivelstreek, zijn ook oud-leden van de vereniging van harte uitgenodigd voor het jubileum. Zij kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar het secretariaat: secretariaat@avfivelstreek.nl.  Op bovenstaande foto Tineke Brondsema-Lalkens en Annemarie Visscher-Rijnsbergen voor het clubgebouw van AV Fivelstreek.

No Replies to "Atletiekvereniging AV Fivelstreek viert jubileum"