Korfballers DWA/Argo starten competitie met winst

De korfballers van DWA/Argo hebben de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen met een goed resultaat afgesloten. De ploeg uit Winsum en Bedum ontving zaterdag Lintjo uit Oldeberkoop op het kunstgrasveld in Winsum. In het laatste kwart konden de Friezen niet meer volgen en wist DWA/Argo het verschil te maken. Het werd uiteindelijk 16-12 in het voordeel van de thuisclub.

De korfbalbond heeft vanaf dit veldseizoen gekozen voor een wat andere competitie-opzet. Daar waar voorheen een poule van acht ploegen werd gevormd, wordt er nu gespeeld met kleine poules van vier teams. Er zal in deze poule op het veld een volledige competitie worden gespeeld in de maanden september en oktober. De twee ploegen die als eerste en tweede eindigen, spelen dan in de voorjaarsveldcompetitie in een soort van winnaarspoule, met kans op promotie. De twee onderste ploegen komen dan in een poule terecht waar tegen degradatie gestreden wordt. Het doel van DWA/Argo is dan ook om in oktober bij de eerste twee te eindigen. Daartoe was winst zaterdag meteen een must.

Vanaf dit seizoen kan trainer-coach Lisette Hamminga niet meer beschikken over Nick Brandsma. Hij heeft een stapje terug gedaan en speelt nu in het midweekteam. Op zijn plek is Tycho Schuuring aan het team toegevoegd. Bij de dames is Natasja Van der Laan-Schuuring met zwangerschapsverlof. Haar plek is ingenomen door Lynn van der Kroft. Zaterdag was ook Jildau Smedema afwezig en was bij de heren Ole Smedema degene die als eerste langs de kant startte.

DWA/Argo begon sterk aan de openingswedstrijd. De ploeg stichtte meteen gevaar en Lintjo moest al in de aanvangsfase meerdere keren aan de noodrem trekken, wat tot strafworpen leidde voor de thuisploeg. Sanne Schuuring en Lieke Stoepker waren trefzeker bij deze geboden kansen. Lintjo schoot vanaf het begin van de wedstrijd goed van afstand en bleef zo in het spoor van DWA/Argo. Via 3-3 en 5-5 werd de ruststand bereikt bij 6-6. Namens de Winsumers waren Sam Pestoor en Lieke Stoepker allebei nog tweemaal trefzeker geweest.

Na de rust was het Lintjo dat beter uit de kleedkamer kwam. De ploeg scoorde vlot twee keer van afstand en zorgde zo voor 6-8. Bij de thuisploeg moest het gevaar van de dames komen en Lynn van der Kroft, Lieke Stoepker en Sanne Schuuring maakten met hun treffers dat DWA/Argo weer op voorsprong wist te komen: 9-8. Zo bleef de wedstrijd gelijk opgaan tot 11-11, met thuisgoals van Lynn van der Kroft en Sam Pestoor. Hierna ging het kaarsje bij de gasten langzaam uit. Ze kwamen conditioneel tekort en konden niet voorkomen dat DWA/Argo via de dames het heft in handen nam. De jonge Lieke Stoepker verzilverde in korte tijd een aan haar toegekende strafworp en een vrije bal en daarna waren Yarin Smedema met een mooie doorloopbal en Sanne Schuuring via een strafworp succesvol in de afronding. Zo liep de thuisploeg in de laatste fase uit naar 15-11. Lintjo voegde nog een treffer aan haar totaal toe, maar het laatste woord was aan Lieke Stoepker die met haar zevende treffer de eindstand op 16-12 bepaalde. DWA/Argo speelt zaterdag in Twijzel de volgende wedstrijd. Dan ontvangt Olympia de Winsumers om 15.30 uur.

* Scores DWA/Argo: Lieke Stoepker (7), Sanne Schuuring en Sam Pestoor (3), Lyn van der Kroft (2) en Yarin Smedema (1).

Uitslagen & Stand:
DWA/Argo - Lintjo     16-12
Elko     - Olympia    14-11


DWA/Argo               1- 2
Elko                   1- 2
Olympia                1- 0
Lintjo                 1- 0

No Replies to "Korfballers DWA/Argo starten competitie met winst"