Succes Loopgroep Bedum tijdens Run van Winschoten

Loopgroep Bedum was met achtentwintig leden aanwezig bij een drietal evenementen. Het grootste aantal van hen nam deel aan de Run van Winschoten. Een trio ging van start op de (alternatieve) 50 kilometer. Dat zijn vijf ronden door Winschoten en Heiligerlee. Het was erg warm, maar de vele sproeiers, tuinslangen en sponzen brachten onderweg de noodzakelijke verkoeling. Er was succes voor Bram Wubs en Alex Oskam. Beide heren finishten als derde in hun categorie MSen en M50. Wubs liep 4.15.25 uur, wat tevens een nieuw clubrecord betekende. Oskam finishte in 4.36.44 uur. Eva Petersma kwam op deze afstand als vijfde vrouw over de meet in 4.50.40 uur.

Op de 10×10 kilometer estafette had de loopgroep een tweetal teams ingezet. Het op papier snelste team maakte dat ook helemaal waar. Ze wisten de totaal 100 kilometer af te leggen in 7:14:54, goed voor de achtste plaats van de 152 gefinishte estafetteteams. In dat team liepen Marijn Ruigendijk (42:03) en Melle v.d. Meer (46:46) nieuwe beste tijden op de 10 kilometer. Team 2 voltooide de 100 kilometer in 10:12:49. Anita Smedeman verbeterde zich tot 57:00. Cor Klomp (in voorbereiding voor de marathon van Amsterdam) nam twee etappes voor zijn rekening in team 2 en liep tevens nog een extra ronde goed voor totaal 30 kilometer in 2uur 45 minuten.

In Almere maakte Rinze Kramer en zijn zoon Friso hun debuut op de halve triathlon. De 1900 meter zwemmen gevolgd door 94 kilometer fietsen en 21.1 kilometer hardlopen betekende met deze warme weersomstandigheden een geweldige inspanning en slijtageslag. De onderlinge ‘familiestrijd’ werd gewonnen door vader Rinze in 6.17.36 uur. Zoon Friso was slechts tien minuten langzamer en kwam binnen na 6.27.43 uur. Dichter bij huis vond in Ten Boer de jaarlijkse triatlon plaats. Twee LB-ers gingen van start in de ‘kwart’. De kilometer zwemmen, 44 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen werd door Jorien Zwart afgelegd in 2.38.41 uur en Edwin van Wijk in 2.46.30 uur. Voor Van Wijk was het zijn triatlondebuut. Aan de ‘achtste’ – met de helft van voornoemde afstanden – werd deelgenomen door Jan Ameling (1.16.31 uur), Heino Pot (1.29.36 uur) en Mara Kuipers (1.35.33 uur). Op bijgaande foto van Peter van der Hulst staan Bram Wubs (rechts) en Alex Oskam  (hier vlak voor de start). Zij haalden allebei derde plaatsen in de 50 kilometer van Winschoten.

No Replies to "Succes Loopgroep Bedum tijdens Run van Winschoten"