Veertig jaar vrouwenvoetbal in Appingedam

Dat vrouwen voetballen is tegenwoordig gelukkig heel normaal, maar veertig jaar gelden was het een uitzondering. Toch trok een aantal dames toentertijd de stoute (voetbal)schoenen aan en vormden samen het eerste vrouwenvoetbalteam in Appingedam.

Gedurende de afgelopen decennia heeft Appingedam altijd vrouwenvoetbal gekend. Een korte periode bij zowel VVA als De Pelikanen, daarna voornamelijk bij laatstgenoemde vereniging. Eerst met 1 team, daarna hele periodes met 2 teams en ook de meisjesteams maken al vele jaren deel uit van de club. Nu bij DVC is er een bloeiende tak meiden en vrouwenvoetbal, met maar liefst drie meidenteams, twee vrouwenteams, een 30+ en een zaalteam.

Uiteraard moet een jubileum gevierd worden. DVC wil groots uitpakken op zaterdag 7 oktober, met een fototentoonstelling, kampioenenwedstrijd, lekker eten en uiteraard een feestje.  Iedereen die het vrouwenvoetbal van nu en ook zeker van toen in Appingedam een warm hart toedraagt is welkom deze dag. Speelsters die ooit onderdeel uitmaakten van een kampioensteam (VR) nodigen we van harte uit om zich op te geven voor de kampioenenwedstrijd. Voor meer informatie over deze dag zie de website en/of de socials van DVC Appingedam.

No Replies to "Veertig jaar vrouwenvoetbal in Appingedam"