Hogeland Cup sneuvelt door gebrek aan vrijwilligers

Het bestuur van de Stichting De Hogeland Cup heeft besloten om te stoppen met de organisatie van haar succesvolle zaalvoetbaltoernooi, dat jaarlijks in de winterperiode in sporthal De Mencke in Uithuizen werd georganiseerd, voor alle voetbalverenigingen uit de gemeente Het Hogeland.

Het stichtingsbestuur, bestaande uit voorzitter Piet Geert Nicolay, secretaris Gerrit Lieffering en penningmeester Arie van de Stelt was na ‘twee verloren coronajaren’ voornemens om de draad komende winter weer op te pakken. Tot hun teleurstelling moesten ze echter vaststellen dat, om uiteenlopende redenen, nagenoeg de gehele kern van tien vaste vrijwilligers afhaakte. Omdat de zoektocht naar nieuwe vrijwilligers niets opleverde, werd het bestuur min of meer gedwongen om de stekker eruit te trekken.

Diverse verenigingen hebben inmiddels aangegeven het zeer te betreuren dat er een einde komt aan het meerdaagse zaalvoetbaltoernooi. Na Protos Weering (Emmen) en het Leekster Zaalvoetbalgala was De Hogeland Cup, qua deelnemende teams, in korte tijd uitgegroeid tot het derde toernooi van Noord-Nederland. De zaalvoetballers van Winsum waren de meest succesvolle deelnemers. Zij schreven het indoorevent in 2019, 2020 en 2021 op hun naam en waren daarmee tevens de laatste winnaar van het toernooi.

In samenwerking met een van de deelnemende verenigingen is Elske Doff, beheerder van sporthal De Mencke, op dit moment aan het inventariseren of het mogelijk is om in de winterperiode een doorstart te maken met een nieuw zaalvoetbaltoernooi. Belangstellende verenigingen kunnen contact met haar opnemen: 06-21675776.

2 Replies to "Hogeland Cup sneuvelt door gebrek aan vrijwilligers"

  • comment-avatar
    Ko de Boswachter september 18, 2023 (12:28)

    In 2019, 2020 en 2021 werd het toernooi gewonnen door VV Winsum.

    • comment-avatar
      EemsmondSport september 18, 2023 (13:41)

      Staat in de tekst verwerkt..