Korfballers DWA/Argo beleven offday

De korfballers van DWA/Argo hebben zichzelf een slechte dienst bewezen door de uitwedstrijd tegen Olympia in Twijzel te verliezen. Na een 8-3 ruststand, waarbij DWA/Argo maar weinig doelpunten had weten te maken, bleven de punten in Twijzel. In de tweede helft lukte er ook maar weinig bij de Winsumers en Bedumers, zodat de Friezen eenvoudig aan het langste eind wisten t trekken. De thuisclub zegevierde uiteindelijk met 16-10.

Binnen het basisachttal startten Sam Pestoor en Lieke Stoepker ditmaal langs de lijn. Olympia was voor DWA/Argo geen onbekende tegenstander. Beide ploegen troffen elkaar al meerdere keren en het zijn altijd duels waarvan het vooraf niet duidelijk is welk team de winnaar zal worden. Al in de eerste aanval wist Olympia te scoren en ook in de volgende aanvallen waren zij trefzeker. DWA/Argo stond na vier minuten met 3-0 achter, maar Jildau Smedema bracht daar verandering in. Na haar treffer waren het toch de Friezen die verder uitliepen naar een 6-1 voorsprong.

Met nog ruim een kwartier te spelen in de eerste helft moest DWA/Argo een tandje bijschakelen. Jildau Smedema was wederom trefzeker en tilde de stand naar 6-2. Hierna werden er zo’n vijf minuten aan beide kanten geen goals gemaakt, maar uiteindelijk was het Olympia dat opnieuw twee keer trefzeker was. Lieke Stoepker, binnen de lijnen gekomen voor de met een blessure uitgevallen Jildau Smedema, wist in de laatste seconden nog een treffer te maken. De ploegen gingen dan ook de rust in met een 8-3 ruststand. In de rust benadrukte trainer-coach Lisette Hamminga dat er nog niets aan de hand was en dat er nog van alles mogelijk was. De afronding was aan de kant van de uitploeg ongelukkig, maar ondanks dat moest DWA/Argo doorgaan met het creëren van mooie kansen, zoals ze dat in de eerste helft hadden gedaan.

Na de rust was het Yarin Smedema die direct in de eerste aanval succesvol was namens de gasten. Er ontstond een gaatje van vier treffers verschil, maar Olympia liet DWA/Argo niet dichterbij komen. Sterker nog, de Friezen schoten twee treffers binnen. Bij een stand van 10-4 scoorde Lieke Stoepker opnieuw. Na de 11-5 van Olympia zorgde Tycho Schuuring voor 11-6. Duidelijk was echter dat DWA/Argo er niet in slaagde om nog aanspraak te maken op de winst. Olympia speelde lange aanvallen, hield zo de bal in de ploeg en scoorde bovendien opnieuw. De tijd tikte langzaam weg in het voordeel van de thuisploeg en het geloof ebde weg bij de spelers van DWA/Argo. Olympia scoorde maar liefst vier keer op rij, waardoor het uitliep naar een stand van 16-6. DWA/Argo had nog negen minuten om de stand een wat draaglijker aanzien te geven. Dat lukte enigszins want er kwamen nog vier treffers op rij uit handen van Lieke Stoepker, Tom van der Laan en Tycho Schuuring (2x). DWA/Argo kwam in deze laatste minuten makkelijker tot scoren, maar het was te laat om nog een punt uit dit duel te kunnen slepen. Zaterdag speelt DWA/Argo opnieuw een uitwedstrijd. Dan gaan de Winsumers en Bedumers op bezoek bij Elko in Elim. Het duel begint om 15.30 uur.

Scores DWA/Argo: Tycho Schuuring en Lieke Stoepker (3x), Jildau Smedema (2x), Tom van der Laan en Yarin Smedema (1x).

Uitslagen:
Lintjo   - Elko        18-17
Olympia  - DWA/Argo    16-10

Stand:
Olympia                 2- 2
Elko                    2- 2
DWA/Argo                2- 2
Lintjo                  2- 2

No Replies to "Korfballers DWA/Argo beleven offday"