Wat gaat de start van de competitie brengen?

De bekerperikelen behoren even tot het verleden, de aandacht wordt vanaf nu gericht op het echte werk. De strijd om de competitiepunten begint komend weekeinde. Dan kan er geen verstoppertje worden gespeeld en telt alleen het resultaat. Wat doen de gedegradeerde en gepromoveerde clubs, hoe presenteren de ‘herintreders’ KRC, Usquert en VVSV ’09 zich, wie levert een vliegende start af en waar wordt na de eerste schermutselingen met een bedenkelijk gezicht gekeken.

Een graadmeter is het natuurlijk niet, maar er zijn de afgelopen weken wel resultaten neergezet waarbij je de wenkbrauwen licht zou kunnen optillen. In de hoogste regionen heeft eersteklasser vv Winsum de voorronde van het bekertoernooi simpel weten te overleven. Met negentien doelpunten voor en geen enkele treffer tegen deed het team van trainer Fred de Boer prima zaken. Opvallend daarbij was vooral de eclatante 7-0 zege op tweedeklasser SV Bedum. De Winsumers nemen het zondag in Emmen op tegen SVBO uit de buitenwijk Barger Oosterveld. SV Bedum gaat  op bezoek bij het uit de as herrezen vv Groningen. Daar speelde het elftal van huidig trainer Leudi Stoepman in 2018/2019 voor het laatst tegen. Toen werd er door de Bedumers uit verloren en thuis gewonnen.

In 3C gaat SC Loppersum met coach Heiko van den Berg op bezoek bij een oude bekende. Op het sportpark West End is SV Lycurgus namelijk de gastheer. Afgelopen seizoen werd het in Groningen 1-1. In de 4e Klasse D zijn Noordwolde en SIOS de regionale vertegenwoordigers. Beide clubs spelen thuis tegen respectievelijk Amicitia VMC en promovendus Westerkwartier. En dan is er de 4e Klasse E, waar het gepromoveerde ZEC voor een verrassing wil zorgen. Dat deden ze in de beker al door Noordwolde op een gelijkspel te houden en competitiegenoot Omlandia met 4-3 te kloppen. Zaterdag maakt degradant NEC Delfzijl zijn opwachting in Zandeweer. In Roodeschool heeft Corenos nog een rekening open staan voor buurman Poolster, ontvangt promovendus SC Scheemda het DVC Appingedam van voormalig trainer Duurt Dijkman en gaat kampioen RZ Baflo op bezoek bij Holwierde. Een absolute aanrader is ook het treffen tussen thuisclub Middelstum en het bezoekende De Fivel. Jelmer Meinardi en zijn mannen wisten afgelopen seizoen twee keer te winnen van het ‘andere Oranje.’ Thuis werd het 3-0 en uit eindigde het treffen in een overduidelijke 2-5 voor de Middelstummers. In Ten Boer zal Omlandia wat recht willen zetten in het duel met SV De Heracliden, dat in de beker in derdeklasser Helpman zijn meerdere moest erkennen.

Een trapje lager (5D) is het ook dringen geblazen qua regionale clubs. In deze klasse zal FC LEO het verloren gegane terrein zo snel mogelijk terug willen winnen en daar moet dan een begin mee worden gemaakt in de thuiswedstrijd tegen het Uithuizer Noordpool UFC waar Klaas van der Ploeg de trainer is. De nieuwelingen in deze competitie zijn KRC en VVSV ’09. Eerstgenoemde club gaat op bezoek bij Stedum, dat net als KRC de voorronde van de beker niet wist te overleven, al bleken de Kantsters dan ook en taaie kluif te zijn voor Noordwolde (0-2) en Omlandia (0-1). VVSV ’09 gaat op bezoek bij Warffum en Meedhuizen ontvangt het in opbouw zijnde Eenrum. In Schildwolde is SGV de gastheer van Ezinge en het Zeester van Jaap van der Ploeg reist af naar Oldehove om OKVC de voet dwars te zetten. Daar gingen de Zoutkampers de vorige editie trouwens met 5-1 onderuit. In 5E is het Garmerwolder GEO de enige regioclub. Zij openen de competitie met een uitwedstrijd tegen Asser Boys dat afgelopen seizoen maar één punt aan beide confrontaties wist over te houden. Wagenborger Boys (thuis tegen CEC), VVS (thuis tegen Bargeres) en Oldambtster Boys (uit naar BATO) vormen het trio dat in 5F de voetbalkunsten moet laten zien.

Op zondag gaat de aandacht onder andere uit naar de verrichtingen van Siddeburen in 4C, dat met de nieuwe trainer Bert Brugge op jacht zal gaan naar succes. De eerste stap kan gezet worden in de uitwedstrijd tegen degradant PJC uit Nieuwe Pekela. En dan is er nog 5C, waarin Usquert in het standaardvoetbal is teruggekeerd en meteen zijn visitekaartje heeft afgegeven tijdens het bekerduel (1-1) met de reserves van GSAVV Forward. Speler/trainer Jan Blaauw en Thomas Swijghuizen zagen daarin twee keer geel en dus rood, terwijl Kevin Ensing rechtstreeks rood kreeg voorgehouden. De Usquerders ontvangen zondag Farmsum. In deze klasse gaat duo-trainer Willem Kluin na een prima seizoen met Kloosterburen op bezoek bij Yde de Punt, dat vorig seizoen ook een van de tegenstanders was en destijds twee keer werd geklopt. Het Woldendorper WEO ontvangt het uit 4C gedegradeerde Bellingwolde en de inmiddels gediplomeerde Adem Secer gaat met zijn SV Woltersum op bezoek bij Groen Geel. Hele prettige herinneringen zullen de Woltersummers niet aan die tegenstander hebben overgehouden, want vorig seizoen werden de witzwarten er op een 10-0 nederlaag getrakteerd.

No Replies to "Wat gaat de start van de competitie brengen?"