Hardlopers Artemis op drie fronten actief

Leden van de loopgroep Artemis uit Winsum hebben het afgelopen weekend deelgenomen aan wedstrijden in het Belgische Ieper, Assen en op Ameland. Artemisser Willem Hofman uit Winsum vertoefde het afgelopen weekend met zijn gezin in het Belgische Ieper. Daar werd het prachtige gerestaureerde centrum verkend en een bezoek gebracht aan het oorlogsmuseum In Flanders Fields. In de groene en glooiende omgeving bevindt zich de Ypres Salient, een van de meeste beruchte slagvelden van de Eerste Wereldoorlog. Tientallen militaire begraafplaatsen vormen oneindig veel stille getuigen van de dramatische tol die deze oorlog in deze streek heeft geëist.

De zondag stond in het teken van de In Flanders Fields marathon waarvoor Willem Hofman zich had ingeschreven. De start hiervan vond plaats in Diksmuide. De route ging vervolgens voor een groot deel langs de rivier de IJzer, de laatste verdedigingslinie tussen de geallieerden en de Duitsers. Na onder de Menenpoort te zijn doorgelopen volgde de finish (zie foto) na een zwaar laatste gedeelte op het Marktplein in Ieper. Hofman noteerde in zijn negende marathon een keurige tijd van 4.00.42 uur, goed voor een 20e plaats bij de mannen 45.

In Assen vond zaterdag met goed loopweer de zesde editie van de 4 Mijl plaats. Met totaal 1040 deelnemers op deze afstand was de organisatie meer dan tevreden. De wedstrijd werd gehouden in de wijk Marsdijk met start en finish op het Anne Frankplein, waar aansluitend een festival, een fair, een kinderplein en een grote sportmarkt op veel belangstelling konden rekenen. Stad-Groninger Marnix van den Brink noteerde als teamlid van de gemeente Assen een tijd van 31.02 minuten goed voor een 185e plaats. Eric Verschoor uit Winsum was een fractie langzamer. Hij noteerde in zijn eerste 4 mijl onder de vlag van Artemis als 274e een tijd van 31.04 minuten. De klasseringen geven een vertekend beeld aangezien de organisatie bij de uitslagen de bruto-tijd heeft aangehouden.

Bij Nes op Ameland werd eveneens zaterdag de NL Cross Triatlon gehouden met keuze uit diverse onderdelen en afstanden. Nieuw Artemis-lid Jet van Dijk uit Baflo was een van de 322 deelnemers op het onderdeel sprint. Dit onderdeel bestond uit 500 meter zwemmen in de Waddenzee nabij de aanlegsteiger, 17 kilometer mountainbiken en 5 kilometer hardlopen door bos, duinen en over het altijd verraderlijke strand. Van Dijk had 12 minuten nodig voor het zwemmen, 1.34.35 uur voor het mountainbiken en 40.31 minuten voor het hardlopen. Haar totaaltijd bedroeg inclusief de wisselingen 2.39.36 uur. Ze werd hiermee 13e bij de vrouwen 50 in een veld van 16 deelneemsters (foto: fam. Hofman).

No Replies to "Hardlopers Artemis op drie fronten actief"