Knappe winst korfballers DWA/Argo bij Elko

De korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum hebben zich gerevancheerd door in Elim te winnen van Elko. Na het ruime verlies van een week eerder tegen Olympia stond DWA/Argo zaterdag weer op haar best te spelen en de thuisploeg kwam er dan ook niet aan te pas. Elko werd na een ruststand van 7-10 met 14-17 verslagen.

DWA/Argo kon niet beschikken over Lynn van der Kroft. De andere vier dames startten daarom in de basis. Bij de heren was Tycho Schuuring aan de beurt om langs de kant te beginnen.
Elko, dat op gras speelt in Elim en niet op kunstgras zoals tegenwoordig veel ploegen, scoorde als eerste. DWA/Argo nam daarna meteen het heft in handen en scoorde vier keer op rij. De doelpunten kwamen uit handen van Ole Smedema, Tom van der Laan, Lieke Stoepker en Sanne Schuuring. Elko was echter niet onder de indruk en wist langszij te komen. De Drenten waren echter niet in staat om op voorsprong te komen, want DWA/Argo trok opnieuw het initiatief naar zich toe. Ole Smedema, die zijn vizier op scherp had staan, ging voorop in de strijd. Hij maakte van afstand 4-5 en schoot even later ook 4-6 binnen. Tom van der Laan deed daarna ook weer een duit in het zakje en zo stonden de gasten na twintig minuten spelen op 4-7. Tot aan de rust bleef dit gaatje in tact. Bij 7-10 zochten de beide ploegen de kleedkamers op voor de pauze, waarbij Ole Smedema nog tweemaal succesvol was geweest en ook Lieke Stoepker nog een keer raak had geschoten namens DWA/Argo.

Na de pauze zorgde Jildau Smedema vlot voor een nog comfortabeler voorsprong. Haar vrije bal was raak en zo stond er 7-11 op het scorebord. In de fase die volgde was merkbaar dat het niet wilde lukken bij Elko. Nadat ze nog wel voor 8-11 hadden gezorgd, moesten ze toezien hoe DWA/Argo verder uitliep naar 8-14 door treffers van Lieke Stoepker, Jildau Smedema en Ole Smedema. Elko werd wat gefrustreerd en de sfeer in de wedstrijd werd er niet beter op, maar DWA/Argo liet zich daar niet door afleiden. Ook niet toen Elko met twee goals naar 10-14 kwam. Juist in deze fase riep trainer-coach Lisette Hamminga haar ploeg voor een time-out naar de kant en ze hield de ploeg voor om het hoofd koel te houden.

DWA/Argo kwam op tijd weer tot scoren, want Sanne Schuuring scoorde een mooie doorloopbal en Tom van der Laan en Ole Smedema hielden met hun treffers het gaatje groot genoeg. In de slotminuten was het laatste woord nog aan de thuisploeg, maar verder dan 13-17 en 14-17 kwamen de Elimers niet. Bij die stand floot de goed leidende jonge scheidsrechter Schoonhoven voor het einde van de wedstrijd. Zaterdag speelt DWA/Argo alweer de eerste return. Dan reist de ploeg af naar Oldeberkoop waar om 15.30 uur de ontmoeting met Lintjo op het programma staat. In de eerste wedstrijd wist DWA/Argo met 16-12 te winnen.

* Scores DWA/Argo: Ole Smedema (7), Lieke Stoepker en Tom van der Laan (3), Sanne Schuuring en Jildau Smedema (2).

Uitslagen:
Elko		- DWA/Argo  14 - 17
Olympia 	- Lintjo   (Gest.)

Stand:
DWA/Argo		   3 - 4
Lintjo			   2 - 2
Olympia		       2 - 2
Elko			   3 - 2

No Replies to "Knappe winst korfballers DWA/Argo bij Elko"