Meedhuizen haalt uit in duel met Eenrum

In en tegen Meedhuizen heeft Eenrum, notabene na een 0-1 voorsprong, uiteindelijk een flink pak op de broek gekregen. Het team van de nieuwe trainer Gert-Jan van Dijken was niet opgewassen tegen de ploeg van collega Bob Mulder en moest maar liefst acht tegentreffers incasseren. In de ongelijke strijd toonde Jelmar Christiaans zich het meest trefzeker. Hij scoorde vier keer.

Voordat scheidsrechter Henk Kort de aftrap had laten plaatsvinden, werd er een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van de moeder van Meedhuizer Wim Jansema. De groenhemden begonnen fel aan de wedstrijd, maar keper Anton Brontsema van Eenrum wilde in eerste instantie niet van wijken weten. Jairzinho Leirissa leek als eerste te zullen scoren, maar hier stak de defensie van de Marnebewoners een stokje voor. De Meedhuizer ging naar de grond en dat leverde de gastheren een strafschop op. Kevin Reiffers besloot dit klusje op zich te nemen. Zijn inzet was echter niet zuiver genoeg en ook nu bleef goalie Brontsema overeind. Een tegenvaller voor de elf van Bob Mulder, die daar bovenop nog een tik kregen te verwerken.

Als je zelf niet scoort doet de tegenstander dat wel en dat was nu niet anders. En te korte terugspeelbal van Robin Landman werd onderschept door Michiel Pierens en vervolgens keurig achter doelman Mickeal Bos gewerkt: 0-1. Een verrassende ontwikkeling, die echter geen grote gevolgen zou krijgen. Meedhuizen kreeg kansen genoeg om te scoren en het wachten was dan ook op de gelijkmaker. Die viel in de 28e minuut. Een voorzet van Rafael Leirissa werd ineens op de pantoffel genomen door Jelmar Christiaans en die inzet was zelfs Brontsema te machtig: 1-1. De gastheren drukten daarna door. Nu waren de rollen omgedraaid en fungeerde Christiaans als aangever. Rafael Leirissa haalde met links verwoestend uit en passeerde de Eenrumer sluitpost in de bovenhoek: 2-1.

Vanaf dat moment kregen de gasten geen kans meer om te voetballen en werd de voorsprong in een tijdsbestek van amper een kwartier uitgebreid tot een 6-1 ruststand. Doelpunten van Jelmar Christiaans, Robin Landman, Rafael Leirissa en Tiago Fernandes zorgden er voor dat de tweede helft een formaliteit werd. Het thuisfront was alleen maar nieuwsgierig hoe groot de honger van Meedhuizen zou zijn en hoeveel goals er nog zouden volgen. Na de doelwisseling veranderde er dan ook weinig aan het spelbeeld. Meedhuizen toonde zich aanvankelijk nog mild richting de Eenrumers, die van geluk mochten spreken dat goalie Brontsema een aantal keren handelend wist op te treden, anders was er zeker een uitslag met dubbele cijfers op het wedstrijdformulier verschenen. Een steekbal van Jairzinho Leirissa leidde uiteindelijk tot de derde van de middag voor Jelmar Christiaans: 7-1. Hij zou nog eentje aan zijn totaal toevoegen na een lange bal van Lars Meijer en bracht de eindstand daarmee op 8-1.

Na het laatste fluitsignaal toonde oefenmeester Bob Mulder zich tevreden over de prestatie van zijn team. ‘We zijn na de opgelopen achterstand positief gebleven en hebben Eenrum daarna voetballes gegeven’, aldus de oefenmeester. Een prima start dus voor Meedhuizen, terwijl Eenrum teleurgesteld afdroop. Zij hadden zich op voorhand iets anders van de competitieopening voorgesteld. Dat het duel met Meedhuizen een lastige klus zou worden wist men ook wel. Trainer Gert-Jan van Dijken: ‘Zij zijn kwalitatief veel verder dan wij. Het is een goede ploeg met veel lopende mensen en technisch zeer vaardig. Ik ben van mening dat Brontsema een prima wedstrijd heeft gekeept.’ Op de vraag hoe de oefenmeester tegen dit seizoen aan kijkt, zegt hij: ‘Ons streven is om een plekje te veroveren binnen de eerste zeven van de ranglijst.’ Komend weekeinde mag een nieuwe poging worden gedaan om de eerste punten op het conto te krijgen. Dan wacht in eigen huis de ontmoeting met het Schildwolder SGV. Het winnende Meedhuizen gaat dan op bezoek bij VVSV ’09.

* Meedhuizen – Eenrum 8-1 (6-1). Michiel Pierens 0-1; Jelmar Christiaans 1-1; Rafael Leirissa 2-1; Jelmar Christiaans 3-1; Robin Landman 4-1; Rafael Leirissa 5-1; Tiago Fernandes 6-1; Jelmar Christiaans 7-1; Jelmar Christiaans 8-1 (foto: Aleksandra Bonthuis).

No Replies to "Meedhuizen haalt uit in duel met Eenrum"