Middelstummer kwartiertje wordt De Fivel fataal

De eerste klap is een daalder waard. Dat gold zeker voor het op eigen veld spelende Middelstum. De ploeg van trainer Jelmer Meinardi is de competitie prima begonnen met een ruime 5-1 zege op De Fivel. De zege kreeg pas na de pauze (1-0) gestalte en maakte meteen duidelijk dat er ook dit seizoen met de Middelstummers rekening gehouden moet worden.

Er waren amper zeven minuten gespeeld toen Max Oldenhof er op rechts tussenuit wist te knijpen. Zijn voorzet werd door Mateo Milkovic over het Zeerijpster doel gemikt. Daar stond speler Silke Korpershoek overigens onder de lat omdat Sander Steenbergen zeker vier tot zes weken vanwege een blessure verstek moet laten gaan. In Zeerijp wordt er gewerkt aan de terugkeer van Ruud Kuizenga.

De poging was een eerste waarschuwing aan het adres van de ploeg van trainer Guus Zantinga. Tien minuten later was het wel raak. Peter van Dam had een prima loopactie in huis, kreeg de bal mee en gaf een strakke voorzet richting de tweede paal. Nu was Milkovic wel trefzeker: 1-0. Daarna ontstond er een meer open wedstrijd met veel omschakelmomenten. De Fivel keek voor de thee nog langszij te komen na een prima vrije trap van Emiel Bos, maar keeper Damon Medema wist de bal uit de bedreigde hoek te tikken. Op aangeven van Joran Bos was het Corné Bos die eveneens een mogelijkheid op de gelijkmaker zag mislukken.

Meteen na rust wist Middelstum het duel al snel naar zich toe te trekken. De ingevallen Twan Heemstra brak op rechts door, wist de bal voor te zetten en zag Aijolt Douma de bal tegen het nylon glijden: 2-0. Enkele minuten later was er weer reden tot juichen aan Middelstummer zijde. Een solo van Max Oldenhof mondde uit in de 3-0 en daarna was het Mateo Milkovic die vanaf elf meter mocht uithalen: 4-0. De Fivel was in een kwartier tijd compleet omver gelopen, moest nog een aantal mogelijkheden toestaan, maar had het geluk dat de afwerking van Middelstum in die fase te wensen overliet. Daan van Zalm toonde zich nog wel een keer trefzeker en dat gold ook voor Thijs Oosterhuis. Al was hij dan zo ongelukkig dat hij in de 85e minuut een voorzet van Eirik Eide vanaf rechts onschadelijk wilde maken en met de punt van zijn schoen vervolgens Damon Medema kansloos liet: 5-1.

‘Dit is natuurlijk een prima start van de competitie die we met lef, plezier en strijd zullen oppakken’, vertelde trainer Jelmer Meinardi na afloop van het treffen. ‘Ik wil even vooropstellen dat het niet aan onze keeper heeft gelegen dat we verloren hebben. We zitten in de opbouw en zijn nog zoekende naar de ideale formatie. Middelstum gaat zeker om de bovenste plaatsen meedoen’, sprak zijn collega Guus Zantinga van De Fivel na afloop.

* Middelstum – De Fivel 5-1 (1-0). Mateo Milkovic 1-0; Aijolt Douma 2-0; Max Oldenhof 3-0; Mateo Milkovic 4-0 (strafschop); Daan van Zalm 4-1; Thijs Oosterhof (eigen doel) 5-1 (foto: Jaap van der Laan/MiddelstumInfo).

No Replies to "Middelstummer kwartiertje wordt De Fivel fataal"